Haberler

Türkiye'nin En Büyük Açık Ceza İnfaz Kurumunda İftar

Kırklareli'de bulunan Türkiye'nin kapasite açısından en büyük açık ceza infaz kurumunda iftar programı düzenlendi.

Kırklareli'de bulunan Türkiye'nin kapasite açısından en büyük açık ceza infaz kurumunda iftar programı düzenlendi.

Açık ceza infaz kurumunun bahçesinde düzenlenen iftar programı, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Program, hükümlülerden oluşan tasavvuf grubunun seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, etkinlikte yaptığı konuşmada, en keyifli ve en huzurlu iftarları tutuklu ve hükümlülerle yaptıklarını söyledi.

Tutuklu ve hükümlülerle aynı havayı teneffüs etmekten her zaman mutluluk duyduklarını belirten Yavuz, ramazan ayının rahmet, bağışlama ayı olduğunu kaydetti.

İnsanların fıtratı gereği merhameti, sevgiyi ve saygıyı eksik etmemesi gerektiğini anlatan Yavuz, şöyle konuştu:

"Akrebin fıtratında sokmak var. Allah onu sokmak için yaratmış. Fakat insanın fıtratında merhamet var. Akrep fıtratını değiştirmiyorsa insan fıtratını neden değiştirsin. Hakikaten Allah insanı merhamet ve sevgi üzerine yaratmıştır. Zaten ceza infaz kurumlarımızda bu merhameti sevgiyi saygıyı yakaladığımız zaman bu tür programlar yapıyoruz. O nedenle hükümlü ve tutuklulardan isteğimiz fıtratımız gereği merhametimizi, sevgimizi ve saygımızı eksik etmeyeceğiz. Biri size kötülük yapsa bile siz merhamete, saygıya ve sevgiye devam edeceksiniz. Göreceksiniz ki karşınızdaki bundan etkilenecek."

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına da değinen Yavuz, "Vatanımızın, ülkemizin, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kıymetini bileceğiz. Geçtiğimiz gün Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısıyla yüreklerimiz burkuldu. Terör saldırılarını nefretle kınıyoruz." dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider de hükümlü ve tutuklularla aynı sofrayı paylaşmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

İftara hakimler, savcılar, hükümlü ve tutuklular katıldı.

Etkinlik, Yavuz ve Gider'in, tasavvuf grubu üyelerine çeşitli hediyeler vermesiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

İlyas Yavuz Kırklareli Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title