Haberler

Türkiye'nin En Başarılı Turizm Yatırımları Ödüllendirildi

Güncelleme:

Maxx Royal Belek Golf & Spa'nınTürkiye'nin En Büyük Turizm Yatırımı Seçildiği Araştırma Kapsamında, 13 Farklı Kategoride Türkiye'nin En Başarılı Turizm Yatırımları Ödülleri sahiplerini buldu.

Ekonomist, Capital ve Burgan Bank işbirliği ile bu yıl dördüncüsügerçekleştirilen "Türkiye'nin En Başarılı Turizm Yatırımları Araştırması2013"ünsonuçları, 26Eylül2013Perşembe Günü, Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen görkemli bir tören ile açıklandı.Töreni başarılı sunucu Pınar Esensunarken, şarkıcı Erol Evgin ise sunumuile geceye renk kattı.TürkiyeTurizm sektöründe yatırımları teşvik etmek vesektöre katkı sağlamak hedefiyle gerçekleştirilen araştırmada, turizm sektörü kapsamında 13farklı kategoride Türkiye'nin en başarılı yatırımlarını gerçekleştiren kurum ve kuruluşlarödüllendirilirken bir de onur ödülü verildi.Maxx Royal Belek Golf & Spa'nın Türkiye'nin En Büyük Turizm Yatırımı seçildiği araştırma sonuçlarına göre, Havayolu Şirketleri kategorisinde Türk Hava Yolları, 5 Yıldızlı Oteller üç büyük il kategorisindeDivan İstanbul Asia,5 Yıldızlı Oteller kıyı otelleri kategorisinde Titanic Deluxe Belek,Butik Oteller'de Argos in Cappadocia, Kongre Otelleri'nde Cornelia Diamond Golf Resort & Spa, Kent Otelleri'nde JW Marriott Hotel Ankara, Marina İşletmeleri'nde D MarinGöcek, Kültür Turizmi Girişimleri'nde Kapadokya Museum Hotel, Sağlık Turizmi (SPA) İşletmelerive Doğa Turizmi İşletmeleri adlıiki farklı kategoride Güral Sapanca Wellness Park, Çevreci Oteller'de Cornelia Deluxe Resort Hotel ve Spor Turizmi İşletmeleri'nde Xanadu Snow White Palandöken olmak üzere,13 kategoride Türkiye'nin En Başarılı Turizm Yatırımları açıklandı.

Ödül Töreni'nde, KİSKA A.Ş.'nin Kurucusu Oğuz Gürsel'e, sektöre katkılarından dolayı Onur Ödülü verilirken, kendisi adına ödülü, oğlu, İstanbul Turizm ve Otelcilik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kağan Gürsel aldı.

Kurumların kendilerinin aday olabildiği gibi, kamuoyu tarafından da aday gösteriminin yapıldığı araştırmada, firmaların doğru kategorilerde ve en sağlıklı şekilde değerlendirilmesi için oluşturulan büyük jüride, turizm meslek kuruluşları temsilcileri, turizm işletmecileri, akademisyenler, yatırım uzmanları, gezginler, basın mensupları ve iş dünyasının farklı sektörlerinden çok sayıda saygın temsilci yer aldı.

Ödül Töreni, Burgan BankGenel Müdürü Mehmet Sönmez ve Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M.Rauf Ateş'in ardından, Turizm Bakanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcı'nın açılış konuşması ile başladı.

Burgan Bank Genel Müdürü Mehmet Sönmez,kendisini turizm ile özdeşleştiren bir banka olarakdestek oldukları bu araştırma ile, TürkiyeTurizm Sektörü'ndeki başarılı yatırımları kamuoyu ile paylaşmayı, yatırımlarını sürdüren firmaları teşvik etmeyi, desteklemeyi ve dolaylı da olsa, her geçen gün dev adımlarla büyüyen bu sektöre, katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. TürkiyeTurizm Sektörü'nün, her koşulda yatırımlarını sürdürmesi, yarattığı iş hacmi, istihdamı ve gelirleri ile Türkiye ekonomisinin temel taşlarından birini oluşturduğunu söyleyen Mehmet Sönmez, Burgan Bank olarak, bu alanda sahip olduğu güçlü deneyim ve kapsamlı hizmet planları ile turizm sektörünün sadece güneşli günlerde değil, yağmurlu günlerde de yanında olacaklarını söyledi.

Türkiye'nin En Başarılı Turizm Yatırımları 2013 Araştırması'nı düzenleyen Capital ve Ekonomist Yayın Direktörü M.Rauf Ateş, araştırma sonuçlarının Türkiye Turizm Sektörü'nün bugün geldiği noktayı ortaya koyan bir referans çalışması olduğunu söyledi. Ateş, Türkiye'nin kalkınmasını sağlayan lokomotif sektörlerden biri olan turizmin gelişmesine karkı sağlamak amacıyla, BurganBank ile gerçekleştirdikleri bu araştırmayı, her geçen sene daha geliştirerek sürdüreceklerini belirtti.

Mehmet Sönmez ve Rauf Ateş'in yaptığı konuşma sonrasında, en başarılı turizm yatırımları sahipleri,

ödüllerini almaya başladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kapadokya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title