Haberler

Türkiye'nin En Başarılı Okulları Belli Oldu

Güncelleme:

SBS sonuçlarının açıklanmasıyla, Doğa Koleji 494.053 puan ortalamasıyla Türkiye'nin zirvesine yerleşti.

Yıllardır Sbs'de en başarılı okul olarak öne çıkan Doğa Koleji, bu yıl da kırılması güç bir rekora imza attı. Ataşehir Doğa Koleji 494.053 puan ortalamasıyla Türkiye'de zirvenin sahibi olurken, 492.325 puanla Avcılar Doğa Koleji ve 476.599 puanla Topkapı Doğa Koleji'ni Sbs'de bir kez daha zirveye taşıdı.

Doğa Koleji Türkiye'de ilk 10'da 4 öğrencisiyle rakipsiz lider

Doğa Konseptli Eğitim Modeli ile çocukları anaokulundan itibaren hayata hazırlayan Doğa Koleji, öğrenci merkezli eğitim felsefesiyle her alanda kazandığı başarıyı SBS sonuçlarında da sürdürdü. Türkiye'de 500 tam puan alan 18 öğrencinin 3'ü Doğa Koleji'nden. Doğa Koleji ilk 10'da 4 öğrencisiyle rakipsiz lider oldu. Avcılar Doğa Koleji Öğrencisi Rozerin Akkuş 500.000, Atakent Doğa Koleji Öğrencisi Merve Özkılıç 500.000, Ataşehir Doğa Koleji Öğrencisi İbrahim Emre Sağlam 500.000, Atakent Doğa Koleji Öğrencisi Hasan Deniz Altuntaş ise 499.034 puan alarak ilk 10'a girdi.

Ayrıca Doğa Koleji'nin 3 öğrencisi; 6, 7 ve 8. sınıf SBS'de 3 yıl üst üste 500 tam puan alırken, 24 öğrenci tüm sorulara, 52 öğrenci 99 soruya doğru cevap verdi. 490.000 üzeri puan alan 115 öğrencisiye rekor bir başarıya imza attı.

Öğrenci Merkezli Eğitim Sistemi

Doğa Koleji'nin SBS başarısının arkasındaki en önemli faktörlerden birisi de Öğrenci Merkezli Eğitim Sistemi (SOES). SOES öğrenciye kendini geliştirme, farklı bakış açıları kazanma, ilgi ve yeteneklerini keşfetme olanağı sunuyor. SOES, öğrencilerin akademik, sosyal, kişisel ve psikolojik gelişimini destekleyen uygulamaları içeriyor. Ortaokul öğrencilerine verilen temel derslerin yanında onları dünya vatandaşı haline getirecek SOES tüm Doğa Koleji kampüslerinde uygulanıyor. Böylece öğrenciler 5. Sınıftan itibaren Doğa Anadolu Liseleri'nde uygulanan t-MBA Modeli'ne hazırlanıyorlar. 5, 6, 7 ve 8. Sınıflar için geliştirilen SOES'te "Eğitim Koçluğu" sistemin temelini oluşturuyor.

t-MBA ile lise sonrası hayata başlangıç

Doğa Koleji'nde, üniversitelerde uygulanan MBA programının lise seviyesi öğrencilere uyarlanan modeli olan t-MBA (MBA for Teenagers) kapsamında, ekonomi, girişimcilik, uluslararası ilişkiler, para yönetimi gibi çok özel müfredat dersleri veriliyor. Stajlarını ve tezlerini başarıyla bitiren Doğa Koleji Lise öğrencileri sene sonunda uluslararası akreditasyona sahip t-MBA diploması ile ödüllendiriliyor. Doğa Koleji t-MBA başarısını dünyanın en büyük amfi dersi niteliğindeki t-MBA Zirvesi ile taçlandırıyor. Her kampüste düzenlenen t-MBA seminerleri kapsamında iş, bilim ve sanat dünyasının önde gelen isimleri öğrencilerle bir araya gelerek deneyim ve başarılarını paylaşıyorlar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Doğa Koleji Ataşehir Türkiye SBS Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title