Haberler

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Bilgiç Görevine Başladı

Türkiye'nin yeni Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikolic'e güven mektubunu sunarak görevine başladı.

Türkiye'nin yeni Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikolic'e güven mektubunu sunarak görevine başladı.

Nikolic, başkent Belgrad'daki Sırbistan Sarayı'nda Büyükelçi Bilgiç'i kabul etti.

Cumhurbaşkanı Nikolic'e güven mektubunu sunarak görevine başlayan Bilgiç, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Sırbistan ve Türkiye'nin Balkanlardaki istikrar için iki önemli ülke olduğunu belirterek Sırbistan'ın istikrarının da tüm Balkanların istikrarı anlamına geldiğini söyledi.

Bu nedenle iki ülke arasındaki ilişkilerin iyi olması gerektiğini vurgulayan Büyükelçi Bilgiç, "Bunu Sayın Cumhurbaşkanına da ilettim. Sayın Cumhurbaşkanı da Türkiye ilişkilerine verdiği önemi gündeme getirdi. Aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızı da Sırbistan'a davet etti." diye konuştu.

Bilgiç, iki ülkenin son dönemdeki ilişkilerini değerlendirerek "İki ülke arasında son dönemde artan sayıda önemli ziyaretler, ekonomik anlamda gelişmeler var. Özellikle son yıllarda Türk iş adamlarının Sırbistan'ı keşfettiğini görüyorum." ifadesini kullandı.

Temel hedefinin Türk iş adamlarını Sırbistan'a çekmek olduğunu kaydeden Bilgiç, aynı zamanda Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Yunus Emre Enstitüsü gibi Türk kurumlarının ülkedeki faaliyetlerini artırmayı ve insani ilişkilerini geliştirmeyi hedeflediğini kaydetti.

Bilgiç, "Bunların hepsini bir araya koyduğunuzda, Sırbistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin artması ve gelişmesi için herhangi olumsuz bir unsur görünmüyor. Biz de bunları geliştirmek için çabalayacağız." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Türk İş Belgrad Türkiye Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title