Haberler

Türkiye'nin 7'nci Yüz Nakli

Güncelleme:

Türkiye'nin 7'nci yüz nakli, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Recep Kaya'ya yapılacak.

Türkiye'nin 7'nci yüz nakli, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Recep Kaya'ya yapılacak. Kaya'ya 3 ay önce de bir yüz bulunmuş ancak siyahi donörün yüzü, ten rengi uyumu olmadığı için nakledilmemişti. Recep Kaya ameliyata hazırlanırken, Prof. Dr. Ömer Özkan'ın Edirne'den AÜ Hastanesi'ne hastaneye gelmesi bekleniyor.

Edirne'de alkol zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden 34 yaşındaki Ali Emre Küçük'ün yüzü ve tüm organları bağışlandı. Küçük'ün yüzünün, Kıklareli'nde yaşayan 21 yaşındaki Recep Kaya'ya nakledilmesine karar verildi.


7 yıl önce ateşli silah yaralanma sonucu yüzü parçalanan Kaya'ya 3 ay önce dokuları uyumlu bir yüz bulunmuş ancak Afrika kökenli İngiliz vatandaşının bağışlanan yüzü, ten rengi uyumu olmadığı gerekçesiyle nakil olmamıştı. Nakilde ikinci kez şans gülen Kaya, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde daha önce 4 yüz nakli yapan Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki ekip tarafından yüz nakli için hazırlanmaya başlandı. Saat 05.00'te Antalya'ya ulaşan Recep Kaya, hemen nakil için hazırlıklara başladı.

TÜM ORGANLARI BAĞIŞLANDI

Metil alkol zehirlenmesi sonucu kaldırıldığı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 8 gündür tedavi gören ve dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşen 34 yaşındaki Ali Emre Küçük'ün yüzü ve tüm organları ailesi tarafından bağışlandı. Evli ve bir çocuk babası Küçük'ün yüzünün, Kırklareli'nde yaşayan 22 yaşındaki Recep Kaya'ya nakledilmesine karar verildi. 2004 yılında Recep Kaya'nın yüzü ise evlerinin duvarındaki av tüfeğini oynarken ateş alması sonucu parçalanmış ve bugüne kadar 40 ameliyat geçirmişti. Kaya, nakil için Antalya'ya çağrıldı. Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki bir ekip de yüzü almak üzere Edirne Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne hareket etti. Alınacak yüz ve Recep Kaya'da bir sorun çıkmazsa Türkiye'nin 7'nci yüz nakli gerçekleştirilecek.

HALASI İLE YAŞIYOR

Annesini küçük yaşta kanserden kaybeden Recep Kaya'nın babası da hastalığı nedeniyle oğlunun yanında olamadı. Recep Kaya, 57 yaşındaki halası Elliye Peközer ile yaşamaya başladı. Sevinci yüzüne yansıyan hala Elliye Peközer, bir gün önce televizyonda Akdeniz Üniversitesi'nde yüz nakli yapılan hastaları gördüklerini söyledi. Recep'in yüz nakli olan hastaları gördükçe çok heyecanlandığını dile getiren hala Peközer, "Nakil haberi Recep'e geldi. Ben o ara mevlitteydim. Kırklareli'nden ambulansla İstanbul'a geldik. İstanbul'da ilk uçağı kaçırınca biraz bocaladık. Gece 01.30 uçağıyla Antalya'ya geldik. Buraya saat 04.00'te geldik. Ardından 1 saat sonra Recep Kaya ameliyata girdi. Hala çok heyecanlıyım, kendime gelemedim" dedi.

"YÜZ NAKLİ OLMAYI ÇOK İSTİYORDU"

Recep'in bir tekstil fabrikasında çalıştığını ifade eden hala Peközer, "Çok zor günler yaşadık. Bir sefer nakil çıktı, yoldan döndük. İnşallah bu ikinci yüz uyumlu çıkacak. Recep, yüz nakli olmayı çok istiyordu. Kazadan sonra Recep epey zaman çalışamadı. Yüz nakillerini televizyonda görüyorduk. Maddi durumuz da çok iyi değil ama Kırklareli Valiliğinin desteğiyle buralara kadar geldik" diye konuştu.

RECEP SERT VE TURAN ÇOLAK HALAYA MORAL VERDİ

Öte yandan Akdeniz Üniversitesi'nde yüz nakli olan Recep Sert ve Turan Çolak da Recep Kaya'nın halası Elliye Peközer'e moral verdi.

İNGİLİZ TURİSTİN YÜZÜ UYGUN BULUNMAMIŞTI

Yüz nakli için geçen yıl Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne başvuran Recep Kaya, 24 Eylül 2013 tarihinde de yüz nakli heyecanı yaşamıştı. Daha önce tatil için geldiği Bodrum'da beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Afrika kökenli İngiliz turist Dean Anderson'un (24) bağışlanan yüzünün Kaya'ya nakledilmesine karar verilmişti. Telefonla aranan Kaya, İstanbul'dan kalkacak uçağa binmek üzere ambulansla yola çıkmıştı. Nakil, İngiliz turistin siyahi olması nedeniyle iptal edilmiş, Recep Kaya da uçağa binmeden geri dönmüştü.



Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Emre Küçük Recep Kaya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title