Haberler

Türkiye'nin 2014 Yılı Patent Karnesi Belli Oldu

Adres Patent, Türk Patent Enstitüsü (TPE) verilerine göre patent başvurularını analiz ederek, Türkiye'nin Patent Haritası'nı çıkardı.

Adres Patent açıklamasına göre, TPE, 2014 yılına ait patent başvuru sayısını 4 bin 857 olarak belirledi. Bu rakam, 2013 yılına kıyasla yüzde 7 yükseldi.

Söz konusu Patent Haritası'na göre, en yakın rakibini neredeyse üçe katlayan Marmara Bölgesi, 2 bin 883 patent başvurusuyla ilk sırada yer aldı.

Marmara Bölgesi'ni, geçen yıla kıyasla patent başvurusunu arttıran İç Anadolu Bölgesi bin 12 başvuruyla, Ege Bölgesi ise 428 başvuruyla izledi. Akdeniz Bölgesi'nin 2013 yılında toplamda 218 olan başvuru sayısı 2014 yılında gerileyerek 182'ye inerken, Karadeniz Bölgesi 175 başvuruyla beşinci, Güneydoğu Anadolu Bölgesi 130 başvuruyla altıncı sırada yer aldı. Bir yılda 100 patent sayısını aşamayan tek bölge olan Doğu Anadolu Bölgesi ise 49 başvuruyla yedinci sırada geldi.

Açıklamaya göre, TPE'nin yayınladığı verilerde patent sayısı yüksek illerin, sanayileşme ve üniversite sayılarının da yüksek olduğu belirlendi. Üniversite sayısının yüksek olduğu İstanbul'da patent başvuru sayısı geçen yıla oranla yüzde 10 arttı. İstanbul, 2 bin 104 başvuruyla birinci oldu.

İstanbul'u 596 başvuruyla Ankara ve 316 başvuruyla Bursa takip etti. Ankara'nın patent başvuru sayısı 2013 yılına oranla yükselirken, Bursa'nın başvuru sayısı değişmedi.

Geçen yıl Ağrı, Bingöl, Tunceli, Bartın ve Iğdır'dan hiç patent başvurusu yapılmazken, 2013 yılında başvurusu olmayan illerden Mardin, Muş, Ardahan'dan birer, Siirt ve Şırnak'tan ikişer ve Sinop'tan 3 başvuru gerçekleştirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Patent Enstitüsü İstanbul Marmara Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title