Haberler

Türkiye'nin 2'inci Büyük Kapalı Atletizm Salonunun Temeli Atıldı

Türkiye’nin 2’inci büyük kapalı atletizm salonunun temeli İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın iştirakiyle atıldı.

Türkiye'nin 2'inci büyük kapalı atletizm salonunun temeli İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın iştirakiyle atıldı.

Bursa'ya kazandırdığı bin 630 proje ile yeni Türkiye yolunda yeni Osmangazi'yi inşa eden Osmangazi Belediyesi, Türkiye'nin 2'inci büyük atletizm salonunu temelini attı. 15 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek. 16 vizyon projesi arasında yer alan Bursa'nın ilk atletizm salonu 15 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek. 16 milyon liralık kaynak kullanılan atletizm salonunda sırıkla atlama, gülle atma, yüksek atlama, koşu pisti ve ısınma alanlarının yer alacak.

Bursa'nın adını ulusal ve uluslararası müsabakalarda dünyaya duyuracak olan salonun temel atma töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bu tesis vatandaşlarımızın yararlanacağı güzel bir tesis olacak. Sporcu kardeşlerimizin kendileri yetiştirmeleri için büyük imkanlar sunduğu bu tesis ayrıca onlara, büyük sorumluluklar da yüklüyor. Türkiye'de başlatılmış olan değişim ve dönüşümün bu tesislerin büyük bir önemi var. 2002 yılından bugüne kadar inşa edilen spor tesisi sayısı 2002 yılına kadar yapılmış tesislerin kat ve kat fazlasıdır. Milli Eğitim bakanlığımızın bahçesinde olan spor salonları 17.00 olduğu zaman kapanıyor. Salon boş kalıyor. Ama imkan var. Artık okullardaki spor salonlarını da kullanacağız" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala ise, "Bizim işimiz hizmet. Hizmette sınır tanımıyoruz. Milletimizden aldığımız kaynakları yine milletimize hizmet olarak sunuyoruz. Elbette sorunlar olacaktır. Çözülemeyen sorun yoktur. Biz sorunları çözerek yola devam ediyoruz. Memleketimizde yaşayan herkesin ihtiyaçlarını karşılayacak bir politika izliyoruz. Bunu da belli bir program içerisinde yapıyoruz. İşte Bursa'da her alanda yüzümüzün akı olan yatırımları vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz. Bursa'nın Türkiye'nin istikrarına kattığı değer bağlamında yatırımlar yapıyoruz" diye konuştu.

Sporu, rekabeti ve dinamizmi simgeleyen estetik bir mimari ile inşa edilecek olan Atletizm Salonu'nun zemin katında koşu pisti ve sporcu hazırlık bölümleri, üst katında ise tribünler ve ofisler yer alacağını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Küçükbalıklı Mahallemizde inşa ettiğimiz tesis konum olarak da önemli bir yerde. 11 Eylül Bulvarı ile İnönü Caddesi'nin kesişiminde yer alan atletizm salonu hem şehirlerarası hem de şehiriçi yollarının uğrak noktası olarak mahallemize prestij kazandıracak. Osmangazi Belediyesi olarak 136 mahallemizde her alanda hizmetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Geride bıraktığımız 7 yılda Osmangazi için, Bursa için hayal edilenleri gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Sporla gelişen Bursa, sağlıklı yetişen nesiller ideali ile 7 yılda Osmangazi'ye 46 yeni spor tesisi kazandırdık. Bizler çocuklarımıza, gençlerimize ve sporcularımıza maddi yatırımlarımızın yanı sıra eğitim olanağı da sağlıyoruz. 2004 yılında kurulan ve 33 Branşta hizmet veren Osmangazi Belediyespor Kulübü, 3 bin lisanslı sporcusu ile Türkiye, Avrupa, Balkan ve Dünya çapında birçok başarıya imza attı. 1 Olimpiyat, 3 Dünya, 8 Avrupa, 73 Balkan, 410 Türkiye Şampiyonu olmak üzere toplam 495 şampiyon sporcumuz hem bizim hem de Türkiye'nin gururu oldu" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve bakanlar, butona basarak atletizm salonunun ilk temelini attı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akif Çağatay Kılıç Efkan Ala Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title