Haberler

Türkiye'de İlk Kez NASA Etkinliği Yapılacak

Güncelleme:

Uluslararası Uzay Aplikasyonu Müsabakasına Türkiye de katılıyor, seçilecek iki proje NASA'ya gidecek.

Türkiye'de ilk kez, NASA'nın organize ettiği bir etkinlik yapılacak. Uluslararası Uzay Aplikasyonu Müsabakası, bu hafta sonu Sabancı Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek. 

KAZANAN İKİ PROJE NASA'YI ZİYARET EDECEK

Dünyada 48 ülkede 96 şehirde eş zamanlı düzenlenecek etkinliğe Türkiye'de öğrenci ve profesyonellerden oluşan 100 kişi katılacak. Yarışmayı kazanan iki projenin sahibi NASA'yı ziyaret etme fırsatı bulacak.

PROJE KONUSU; TOPLUMA FAYDALI BİR APLİKASYON ÜRETME

NASA (Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) 2 yıldır her kesime açık bir etkinlik düzenliyor. İlkini 2012, ikincisini ise 2013'te gerçekleştirdiği etkinlik kapsamında turnuvaya katılanlar, topluma faydalı bir aplikasyon üretme konusunda proje hazırlıyor. Bu aplikasyonların da asıl amacı insanlığın geleceğini belirleyecek çözümlerin oluşmasını sağlamak.

2012'deki ilk organizasyonda etkinlik 25 şehirde düzenlenirken, geçen yıl 83 şehirde yapıldı. Bu yıl sayı 96'ya yükselirken İstanbul da bu kentlerin arasına girdi.

 

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Sabancı Üniversitesi Türkiye Teknoloji Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title