Haberler

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Uçar, Kilis Belediye Başkanı Kara'yı Ziyaret Etti

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, Kilis'in sınır bölgesinde bulunması ve nüfusu kadar misafiri barış içinde barındırması nedeniyle çok üstün bir özelliğe sahip olduğunu belirterek, "Biz bu özelliği ve potansiyeli inşallah spora devşirebileceğimizi düşünüyoruz.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, Kilis'in sınır bölgesinde bulunması ve nüfusu kadar misafiri barış içinde barındırması nedeniyle çok üstün bir özelliğe sahip olduğunu belirterek, "Biz bu özelliği ve potansiyeli inşallah spora devşirebileceğimizi düşünüyoruz." dedi.

Uçar, yapılması planlanan motosiklet pistinin yer tespit çalışmaları için Kilis'e geldi. Belediye Başkanı Hasan Kara'yı ziyaret eden Uçar, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin sportif, sosyal ve ekonomik boyutlarının olduğunu belirtti.

Yaptıkları ön araştırma sonucunda, Kilis'te daha bebeklik döneminden itibaren motosiklete aşina olmuş bir nesil bulunduğunu gözlemlediklerini anlatan Uçar, şunları söyledi:

"Kilis'in sınır bölgesinde olması ve nüfusu kadar misafiri evinde barış içinde barındırıyor olması nedeniyle çok üstün bir özelliği var. Biz, bu özelliği ve potansiyeli inşallah spora devşirebileceğimizi düşünüyoruz. Sporla elde ettiğimiz o imkanı da sosyal bir barış ve birliktelik olarak aynı zamanda da büyük bir istihdama vesile olabilecek bir şekle getireceğiz inşallah. 30 bini aşkın motosikletin olduğu bir ilde, rahatlıkla onlarca ve belki de yüzlerce Türkiye, Avrupa veya dünya şampiyonu sporcular çıkarabileceğimizi düşünüyoruz. İnternetten ve sokaktan gözlemlediğimiz kadarıyla Kilis'te teknik olarak vücudunun bir parçası gibi motosiklet kullanan arkadaşlarımız var. Bu işin burada eğitimli hale geldiğini ve eğitimin başında da dünya şampiyonu sporcumuz Kenan Sofuoğlu'nun olduğunu düşünelim. İnşallah çok yakın zamanda Kilisli motosiklet kullanıcıları, kendilerini sportif olarak rahatlıkla, bırakın Türkiye'yi Avrupa ve dünyaya ifade edebilecek hale gelecekler."

Kilis için "Motors Akademi" veya "Süper Motor Akademisi" şeklinde projelerinin de olduğunu aktaran Uçar, Dünya Motosiklet Birliğinden A lisansı alabilecekleri bir yarış pisti oluşturacaklarını dile getirdi.

Uçar, proje kapsamında kentte bir üretim tesisinin de gündeme getirileceğini ifade ederek, "Motosikletin eğitimini, sporunu ve üretimini yapabileceğimiz bir alan oluşturacağız inşallah. Federasyon olarak burada bakanlığımızdan da aldığımız yetki ve izinle iktisadi işletme kurma girişimini başlattık." diye konuştu.

Projenin hayata geçirilmesi durumda Kilis'te oluşturacakları tesiste yalnızca motor sporları değil, karting ve otomobil yarışları da yapılabileceğine işaret eden Uçar, pistte yılda, Türkiye şampiyonası düzeyinde en az 15 organizasyon düzenlenebileceğini sözlerine ekledi.

Kilis Belediye Başkanı Kara ise sporun ana amacının barışa hizmet etmek olduğunu, bundan dolayı da Kilis'in tercih edilmesinin büyük bir anlam taşıdığını ifade etti.

Kara, proje için geç kalındığını ancak konunun ilgili bakanlıklar aracılığıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmesi durumunda, gelecek destek ve enerjiyle kaybedilen zamanın kısa sürede telafi edilebileceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Spor

Bekir Yunus Uçar Türkiye Kilis Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title