Haberler

Türkiye, Mıpım 2015'e Damga Vurmaya Hazırlanıyor

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, "Yabancı girişimci için pek çok yatırım fırsatı sunan Türkiye'nin, bu yıl Uluslararası Gayrimenkul Fuarı MIPIM 2015'e damga vuracağına inancım tam" dedi.

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, "Yabancı girişimci için pek çok yatırım fırsatı sunan Türkiye'nin, bu yıl Uluslararası Gayrimenkul Fuarı MIPIM 2015'e damga vuracağına inancım tam" dedi.

Dünyanın en büyük Uluslararası Gayrimenkul Fuarı MIPIM-The World's Property Market, bu yıl 26. kez düzenlenecek. Fuar, 10-13 Mart tarihleri arasında Fransa'nın Cannes kentinde gerçekleştirilecek. Türkiye, önde gelen gayrimenkul firmalarının yanı sıra markalaşma hedefindeki şehirlerin katılımıyla MIPIM 2015'e damga vurmaya hazırlanıyor.

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş ile Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, MIPIM 2015'in önem ve faydasıyla gayrimenkul sektöründeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Alkaş, MIPIM'i ziyaret eden gayrimenkul yatırımcılarının katılımlarını daha da etkinleştirdiklerini belirterek, gelecekte hem şehirler hem de gayrimenkul firmaları açısından çok daha büyük katılımların olacağını vurguladı.

Şehirlerin şampiyonlar ligi olan MIPIM'e bu yıl Türkiye'den pek çok şehrin ve gayrimenkul sektöründen firmaların katılacağını ifade eden Alkaş, "Katılımcılarımız 93 ülkenin gayrimenkul firmaları, yatırımcıları, iş geliştiricileri ile tanışacak ve buradaki yatırım atmosferinin içinde yer alacaklar. 2025'te bir dünya megapolü olmaya kararlı olan şehirlerimizin gündeminde gelişim ve dönüşüm yer alacak. Şehirlerimiz gelişim ve dönüşüm süreçlerini küresel rekabet koşulları çerçevesinde şekillendirmeli" ifadelerini kullandı.

Bu doğrultuda ortaya çıkan projeleriyle uluslararası arenadaki ticarette sınırları kaldıran MIPIM'e katılımın çok önemli olduğuna dikkati çeken Alkaş, "Yabancı girişimci için pek çok yatırım fırsatı sunan Türkiye'nin bu yıl MIPIM'e damga vuracağına inancım tam. Bu fuarda yer almak bir güç gösterisidir ve kendine güvenen firmalar buraya katılacak" dedi.

İngiltere'de metrekaresi 40 bin sterline satılan daireler olduğuna dikkati çeken Alkaş, Türkiye rakamların hala bunun çok gerisinden geldiğini söyledi.

Alkaş, şunları aktardı:

"Önümüzdeki dönemde daha fazla Türk yatırımcısının Avrupa'da otel satın alacağını düşünüyorum. Neden? Çünkü zincirleşme çok önemli. Konferans otelleri önem kazandıkça birbirine bağlantılı bileşik kapları oynamak etkili oluyor. Bizim Türk girişimcisinin de uluslararası faaliyet gösterebilme avantajınını yakalamak lazım. Türkiye'nin turizm alanında ciddi know-how oluşturduğunu görüyorum. Türkiye'ye hala gelmekte olan yeni zincir oteller var. Bugün İstanbul'un en az 35 adet 5 yıldızlı otele ihtiyacı var... Türkiye'de gayrimenkul sektöründe bir balon yok. Bizim gündemimizde 6,5 milyon konutun deprem dolayısıyla yıkılıp yeniden yapılanması var."

"20 bin ziyaretçiye İstanbul anlatılacak"

Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer ise, MIPIM'in gayrimenkul firmaları kadar gayrimenkul sektörüne yatırım yapmak isteyen global yatırım fonlarının da dünyadaki en önemli randevu noktası olduğuna dikkati çekti.

MIPIM 2015'e katılan şehirler ve şirketlerin; uluslararası fon şirketleri ve yatırımcılarla birebir toplantılar organize edeceklerini anlatan Aközer, "MIPIM'de randevularınızı şimdiden alın. Fuarın verimliliğini artırmak için firmaların da şimdiden MIPIM'in online datasını kullanarak yabancı yatırımcılarla toplantı organize etmeleri gerekiyor. Buradaki firmalarla başlayan ilişkiler her yıl tazelenerek ve yıl içerisinde devam ettiği müddetçe MIPIM'in gerçek verimliliğini yaşayacağız. Bu tür fuarlarda süreklilik çok önemli" diye konuştu.

Geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında MIPIM'e hem şehir hem de şirketler düzeyindeki katılımda ciddi bir artış yaşandığına işaret eden Aközer, şunları kaydetti:

"Uluslararası yatırımcının büyük bir ilgi gösterdiği MIPIM'de Türkiye'yi giderek daha çok büyüyen bir katılımcı kitlesiyle temsil ediyoruz. Bu, Türkiye'nin tüm dünyada doğru temsil edilmesi ve yabancı yatırımcılarla işbirliği potansiyeli açısından son derece sevindirici bir gelişme. Bu yıl şehirlerimiz dünya şehirleri ile yarışacak. Toplamda 21 firma stant katılımı ile bin 200 metrekarelik bir alanda Türkiye temsiliyeti yapılacak, firmaların MIPIM datasını kullanarak alacakları randevularla güzel işbirlikleri yakalayacaklarını umuyoruz."

2013 ve 2014 yıllarında 2 kez üst üste "Onur Ülke" olarak seçilerek pek çok etkinliğe imza atan Türkiye'nin, MIPIM'de bu yıl da iddialı etkinliklerle yer alacağı bilgisini veren Aközer, "20 bin ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşecek Resmi MIPIM açılış kokteylinin bu yılki ev sahibi İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Beyoğlu Belediyesi olacak. Kokteylde uluslararası yatırımcıya Türk tatları ve kültürüyle İstanbul anlatılacak" dedi.

- "Mega projeler ve şehir yatırımlarının uluslararası yatırımcılarla buluşacak"

Aközer, MIPIM Fuarı'nın en önemli etkinliklerinden olan Konferans Programı'nda da, 11 Mart Çarşamba günü İTO Başkanı İbrahim Çağlar'ın katılımıyla, İTO önderliğinde, "Discover Istanbul: The Capital of Finance, Potential and Culture" başlıklı bir ana oturum gerçekleşeceğini söyledi.

Diğer yandan, Türkiye pavilyonunda yer alan seminer salonunda da mega projeler ve şehir yatırımlarının uluslararası yatırımcılara anlatılacağını belirten Aközer, yabancı yatırımcıya Türkiye'ye yatırım yapmak için izlenmesi gereken yolların aktarılacağını ve Türk mimarlarının ön plana çıkarılacağı oturumlar düzenleneceğini kaydetti.

Aközer, protokolün, belediyelerin, ticaret odalarının ve üst düzey gayrimenkul yöneticilerinin konuşmacı olarak katılacağı oturumlar hakkında şu bilgileri verdi:

"Oturumlar 'İstanbul Yatırımcılar İçin Neler Vaat Ediyor', 'Neden Yatırım İçin Türkiye', 'Çağdaş Türkiye Mimarlığı: Küresel Ölçekte Gelişen Olanak ve Kısıtlar', '13 Milyon Turistin Geldiği Antalya'ya  Siz Yatırım İçin Gelin', 'Türkiye'de Gayrimenkul Finansmanına Yeni Araç: Gayrimenkul Yatırım Fonları', 'Geçmişin Görkemi ve Geleceğin Artan Yatırım Değeri ile İstanbul'un Kalbi Beyoğlu' başlıklarından oluşuyor. Konuşmacılar arasında, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Daire Başkanı Arda Ermut, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, Amplio Emlak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, Vadistanbul İcra Kurulu Üyesi Alpay Çepni, Kuzu Grup Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Emre Bastopçu,  Özak GYO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Alp yer alıyor."

"Türkiye MIPIM'e ilk defa şehir maketi ile katılıyor"

MIPIM 2015'e stantla katılan şehirler arasında İstanbul, Ankara, Antalya ve Balıkesir'in dikkati çektiğini söyleyen Aközer, İstanbul'un 96 metrekarelik yaşayan kent maketiyle 300 metrekarelik İstanbul Çadırı içinde temsil edileceğini ifade etti.

İstanbul Kent Maketi'yle birlikte Türkiye'nin MIPIM'e ilk defa şehir maketiyle katılmış olacağını vurgulayan Aközer, "İTO öncülüğünde geliştirilen proje ile İstanbul'un geleceğine yön verecek mega projeler ve kamu yatırımları teknoloji de kullanılarak sergilenecek. Uluslararası katılımcıların İstanbul'u görebilecekleri 96 metrekarelik dev kent maketinde her saat başında İstanbul'un seslerini, tarihini yansıtan şovlar yapılacak" dedi.

Diğer yandan 300 metrekarelik İstanbul Çadırı'nda özel sektörün yanı sıra  İstanbul Maketi dışında Beyoğlu Bölgesi 11 metrekarelik maketiyle İstanbul'un kalbi olan Beyoğlu'nu sergileyeceğini dile getiren Aközer, şu bilgileri verdi.

"Emlak Konut Finans Merkezi  ve Batı Ataşehir projelerinin yer aldığı Ataşehir Bölge Maketi ve Kuzu Grup'un Sea Pearl projeleri de ayrı maketlerle yer alacak. Başkent Ankara ise MIPIM 2015'te Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ve Ankara Ticaret Odası'nın (ATO)  önderliğinde temsil edilecek. Ankara'nın gelişen yüzü Türkiye pavilyonundaki 117 metrekarelik stant ile uluslararası yatırımcılara anlatılacak. Türkiye Pavilyonu'nda yer alan Ankara standında Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankapark projesi, Ankara Uluslararası Fuarcılık Ankara Fuar ve Kongre Merkezi projesi, Otonomi ve Podium AVM  proje maketleri sergilenecek.

Türkiye pavilyonunda temsil edilecek bir başka şehir ise son dönemlerdeki yatırım planlarıyla dikkati çeken Balıkesir. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde MIPIM 2015'te yerini alacak şehir, lojistik, sanayi, turizm, enerji  alanlarındaki gayrimenkul yatırım fırsatlarını uluslararası yatırımcıya anlatacak. Türkiye Pavilyonu'nda 2. büyük standı olan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım AŞ 111 metrekarelik standında  Kayabaşı ve Hoşdere Proje Maketleri ile yer alırken; Söğüt İnşaat  Metromall AVM ve Metromall Konutları, Aksoy İnşaat Conrad Otel Projesi  ve Artaş İnşaat -Aydınlı Grup ve Invest İnşaat ortaklığıyla inşa edilen Vadistanbul stantları da yer alacak."

Fuar alanında ise Türkiye'nin turizmdeki cazibe merkezi Antalya'nın, Antalya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde "Visit Antalya" sloganına eklediği "Invest in Antalya" sloganıyla dünyanın her yerinden yatırımcıları davet etmeye hazırlandığını belirten Aközer, Antalya'nın MIPIM 2015'te Konyaaltı Sahil Projesi, Boğaçayı Projesi, Kepezaltı-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi ve Cruise Limanı başta olmak üzere vizyon projelerinin dünya lansmanını yapacağını söyledi.

Aynı zamanda fuar alanında Nuhoğlu İnşaat; Yenitepe Kadıköy, Ofton İnşaat; Elysium Elit Koşu ve Elysium Art Şişli, Piyalepaşa Gayrimenkul:  Piyalepaşa Kentsel Dönüşüm ve DKY İnşaat MIPIM'de ilk defa ismini açıklayacağı Kartal'daki ki yeni projesi ile yer alacağını anlatan Aközer, ayrıca IMS Proje Yönetimi, Lal Gayrimenkul Değerleme, Proplan Proje Yönetim, Tabanlıoğlu Mimarlık ve TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ'nin fuar alanında yerini alan kuruluşlar arasında bulunduğunu ifade etti.

MIPIM 2015'te Marmara Belediyeler Birliği çatısı altında da katılımların söz konusu olacağını aktaran Aközer, bu kapsamda Bursa Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Bilecik Belediyesi, Darıca Belediyesi, Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Bağcılar Belediyesi başkanlarının MIPIM'i ziyaret edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Fransa Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (1)

hasan aktaş:

bogaçay projesi yüzyıllın projesi. italya için venedik neyse türkiye içinde bogaçay projesi odur. kartpostallarda antalyayı bogaçay resmi temsil edecek.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title