Haberler

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şube Başkanı Tamer Küçükgençay Açıklaması

Türkiye Kömür İşletmeleri(TKİ) kurumu olan Ege Linyitleri İşletmesi(ELİ) tarafından yapılan sınavlar sonucu işe girmeye hak kazanan 237 kamu işçisi için üç günlük eğitim süreci başladı.

Türkiye Kömür İşletmeleri(TKİ) kurumu olan Ege Linyitleri İşletmesi(ELİ) tarafından yapılan sınavlar sonucu işe girmeye hak kazanan 237 kamu işçisi için üç günlük eğitim süreci başladı. Rıfat Dağdelen Anadolu Lisesi'nde başlayan eğitimlerin ilk gününde Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi Başkanı Tamer Küçükgençay, sendika yöneticilerini tanıtarak sendika faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Ege Linyitleri İşletmesi tarafından yapılan sınavlar sonucu işe girmeye hak kazanan 237 kamu işçisi için 3 günlük eğitim süreci başladı. Tamer Küçükgençay işe yeni giren madencilere, "Sizler, sizden önce verilen mücadelelerde kazanılan çok önemli bir haktan yararlanacaksınız. Bu hakkın elde edilmesinde çaba sarf edenleri, mücadele edenleri minnetle anıyoruz. Onlar bu hakları kazandılar. Biz de, sizlerle beraber üyesi olduğunuz, Türkiye Maden İşçileri Sendikası ailesi olarak birlikte bu hakları koruyup geliştirme, gelecek kuşaklara daha gelişmiş biçimde aktarma mücadelesi vereceğiz. Sendika İşçi, İşçi Sendika demektir. Yani siz; Türkiye Maden-İş, Türkiye Maden-İş ise, siz demeksiniz. Sizler yanımızda bizlerle birlikteyseniz sizleri güçlü temsil eder, sizin hakkınızı korurken geliştirirken daha güçlü ve kararlı oluruz" dedi.

"BAYANLARIN TERCİH ETMESİ SEVİNDİRİCİ"

Küçükgençay, "Ağır bir iş kolu olan madenciliği meslek olarak seçtiniz. Aranızda 31 bayan işçimiz de var. Bayanların madenciliğin zorluklarına rağmen bu iş kolunu tercih etmeleri de sevindirici bir durum. Aranızda bazıları daha önce farklı iş kollarında çalışmış olabilir. Onlar tabi ki tecrübelidir ama birçoğunuzun ilk iş yeri tecrübesi olacaktır. İnsan ne iş yaparsa yapsın en iyisini yapmalıdır. Disiplinden taviz vermemeli ki istenmeyen kazalar yaşanmasın. Ben hepinize yeni işiniz hayırlı olsun diyorum. Sizler ülkemizin en güzide kuruluşlarından birisinde, enerji sektörünün can damarlarından olan T.K.İ. Ege Linyitleri İşletmesinde işe başladınız. Ülkemizde kamu işletmelerini küçültme politikaları nedeniyle, her geçen gün kamu işletmesi sayısı ve bu işletmelerde çalışan sayısı azalıyor. Ülkemizin en önemli kömür havzalarından birisine sahip olan Ege Linyitleri Müessesesi ülkemiz enerji sektörünün gözbebeği bir işletmemizdir. Sizler şanslısınız çünkü; Hem kamu yani KİT işçileri oldunuz, hem de üretimine devam etmesi için her şeyi yaptığımız E.L.İ.' nin işçisi oldunuz. Ülkemizde işçiler, sendikal örgütlülük çatısı altına girebilmek için çok büyük mücadeleler veriyor. Bu mücadelede, çok büyük fedakarlıklarda bulunuyor. İşten atılmak dahil bir dizi haksızlığa uğruyorlar. Sizler, sizden önce verilen mücadelelerde kazanılan çok önemli bir haktan yararlanacaksınız. Bu hakkın elde edilmesinde çaba sarf edenleri, mücadele edenleri minnetle anıyoruz. Onlar bu hakları kazandılar. Biz de, sizlerle beraber üyesi olduğunuz, Türkiye Maden İşçileri Sendikası ailesi olarak birlikte bu hakları koruyup geliştirme, gelecek kuşaklara daha gelişmiş biçimde aktarma mücadelesi vereceğiz" diye konuştu.

"27 BİN ÜYEYE SAHİP BİR SENDİKAL AİLEYE KATILDINIZ"

Küçükgençay, "E.L.İ.'de işe başlayarak Şube Başkanlığını yapmaktan onur, gurur duyduğum Türkiye Maden İşçileri Sendikası gibi, ülkenin dört bir yanında madenlerde örgütlü, işkolunda en fazla üyeye sahip, 27 bin üyeye sahip bir sendikal aileye de katılmış oldunuz. Aynı zamanda 13 bin üyeli Soma şubemizin de bir üyesi oldunuz. Türkiye'nin en geniş tabanlı işçi konfederasyonunun, TÜRK-iŞ 'in de bir üyesi oldunuz. Sizler sendikamız çatısı altında, bulunduğunuz yerden bir işçi, emekçi olarak dünyaya bakmayı öğreneceksiniz. Biz buna işçi bilinci, sınıf bilinci diyoruz. Sendikamız tarafından gerçekleştirilecek eğitimlerle, demokratik hak arayışlarıyla bu bakış açısına, bu bilince sahip olacaksınız" dedi.

SENDİKA İŞÇİ, İŞÇİ SENDİKA DEMEKTİR"

Küçükgençay konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Sendikalar, işçilerin ekonomi örgütleri olarak üyelerinin çıkarlarını korumaya ve geliştirmeye çalışırken, sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamında çalışmalarını, iş ve gelir güvenceleriyle korunmalarını, ayrımcılıktan uzak toplumsal bir yaşam sürdürmelerini, eşitlik ve sosyal adalet kurallarına bağlı olarak yaşamalarını da amaçlar. Sendikalar bunu yaparken üyeleriyle yani işçilerle yaparlar çünkü sendika işçi, işçi sendika demektir. Yani siz Türkiye Maden-İş, Türkiye Maden-İş ise, siz demeksiniz. Sizler yanımızda bizlerle birlikteyseniz sizleri güçlü temsil eder, sizin hakkınızı korurken geliştirirken daha güçlü ve kararlı oluruz. Sendikalar işçilerin dayanışma örgütleridir. Artık Türkiye Maden İşçileri Sendikası'nın birer üyesi olarak sadece hak aramada değil kederde, tasada ve sevinçte de hep beraber olacağız."

13 BİN ÜYE

Küçükgencay sözlerini şöyle sürdürdü: "Girmiş olduğunuz E.L.İ. Müessesesi kamu eli ile açık ocak üretimi gerçekleşmektedir. Kiminiz kontrol şube, kiminiz deniş bölgelerinde, kiminiz Eynez panosunda, kiminiz Sarıkaya ve A- panolarında çalışacaksınız ve açık ocaklar üretimine katkı sağlayacaksınız. İşletmemiz açık ocaklarında ve rödevanslı özel sektör yer altı işletmelerinde yılda 15 milyon ton tüvanan kömür üretmektedir. Bu kömürün 3,680 bin tonunu piyasaya ve 990 M Watt termik santrale vermektedir. Bu yapmış olduğu üretimle bağlı olduğu T.K.İ.'nin yüzde 50 civarında piyasaya verdiği kömürü üretmektedir. Siz kamu işçilerinin yanında E.L.İ. bünyesinde bin 700 kadar da taşeron işçisi çalışmaktadır. Yine E.L.İ. Müessesesine bağlı yer altı sahalarında üretim yapan İmbat ve Soma kömürlerinde çalışan 11 bin işçimize istihdam sağlamaktadır. Bu durum Soma'mız için gurur veren bir tablodur. Şubemiz bu büyük firmalarda da örgütlüdür. Soma'mız da 1950'den bu yana sendika vardır. Kurucuları ve emeği geçen herkesi saygıyla anıyorum. Şubemiz E.L.İ., İmbat, Soma kömürleri, Koza ve Uyar madenlerinde örgütlüdür. 13 bine yaklaşan üyemize Genel Merkezinde desteği ile 5 yönetim, 35 temsilci ile sorunlarının çözümünde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Soma Şubesinin çeşitli organlarında yıllarca çalışmış iki arkadaşımızda Genel Merkezde görev yapmaktadır. Genel Sekreter Sayın; Vedat Ünal, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Sayın; Hasan Hüseyin Yıldız. Bu arkadaşlarımızda sizlerin ve iş yerlerinin sorunlarında elinden geleni yapmaktadır."

55 YENİ İŞÇİ

Yakın zamanda 55 yeni işçi alımı gerçekleştirileceğini söyleyen Küçükgencay, "E.L.İ.'ye yatırım yapılmasında, işçi alımına devam edilmesinde de elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Toplu sözleşme kitapçığımızda 80 madde ve diğer kazanılmış hakları göreceksiniz. Girmiş olduğunuz iş yerinizde çalışmalarınızın karşılığı nedir? Sosyal haklarınız nedir? ve uymanız gereken kurallar nelerdir? bunları göreceksiniz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Soma Ege Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sivas Belediyesi hangi parti? Sivas Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title