Haberler

Türkiye-Macaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu'nun Temasları

Resmi ziyaret için Macaristan'da bulunan Türkiye-Macaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeleri, bu ülke yetkilileri ile bir araya geldi.

Resmi ziyaret için Macaristan'da bulunan Türkiye- Macaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeleri, bu ülke yetkilileri ile bir araya geldi.

Türkiye- Macaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı İsmail Aydın'ın yanı sıra milletvekilleri Yusuf Başer, Fuat Köktaş, Şenal Sarıhan ve Ruhi Ersoy Macaristan'da çeşitli temaslarda bulundu.

Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Köver tarafından kabul edilen heyet, daha sonra Macaristan Ulusal Meclisi Dış ilişkiler Komisyonu Başkanı Zsolt Nemeth ile görüştü.

Macaristan- Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Gabor Vona'nın verdiği yemeğe katılan heyet, Buda Kalesi'nde kabri bulunan Osmanlı'nın son Budin (Budapeşte) Valisi Arnavut Abdurrahman Abdi Paşa'nın mezarını ziyaret etti.

Heyet ayrıca Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı'nın onurlarına verdiği resepsiyona katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Aydın Yusuf Başer Macaristan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title