Haberler

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Ethem Aykut Yenice Açıklaması

'Turizm Haftası’ kapsamında Tekirdağ’da yapılan geleneksel yemek yarışmasında konuşan Türkiye Lokantalar Fedarasyonu Başkanı Ethem Aykut Yenice, hızla yayılan fastfood kültürüne karşı geleneksel Türk yemek kültürünün gelecek kuşaklara taşınması gerektiğini belirtti.

'Turizm Haftası' kapsamında Tekirdağ'da yapılan geleneksel yemek yarışmasında konuşan Türkiye Lokantalar Fedarasyonu Başkanı Ethem Aykut Yenice, hızla yayılan fastfood kültürüne karşı geleneksel Türk yemek kültürünün gelecek kuşaklara taşınması gerektiğini belirtti.

Tekirdağ'da 38. 'Turizm Haftası' kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde 'Trakya Geleneksel Yemek Yarışması' düzenlendi. Etli yemekler, zeytin yağlılar, tatlılar, çorbalar, hamur işleri türlerinde düzenlenen yarışmada yemeklerine güvenen bayanlar yarıştı.

Yarışma öncesi açılış konuşması yapan Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Ethem Aykut Yenice, yarışmanın geleneksel yemeklerin tanıtılması açısından önemli bir etkinlik olduğunu belirtti.

Ethem Aykut Yenice konuşmasında, "Geleneksel yemeklerimiz giderek unutulmakta, yeni yetişen nesiller fastfood kültürüne yenik düşmektedir. Düzenlenen bu etkinlik bize annelerimizin yaptığı yemeklerin kalitesini ve güzelliğini göstermektedir. Yeni yetişen gençler geleneksel yemeklerimizden mahrum kalmakta, Türk kültürü yok olmaktadır. Çağımızın sorunu olan obezite ülkemizde de hızla yayılmakta geleneksel yemeklerimiz yok olmaktadır. Bu konuda en büyük görev bayanlarımıza düşmektedir. Onlar bildiklerini yeni nesillere aktarırsa bu sorun ortadan kalkar. Yaklaşık 6 bin geleneksel yemeğimizden 2 bini bilinmekte 4 bine yakını unutulmuş, pek çoğumuz tarafından ismi dahi bilinmemektedir. Günümüzde fastfood her yerde baş gösterirken geleneksel yemeklerimiz yok sayılmaktadır. Fastfood olarak nitelendirebileceğimiz Tekirdağ köftesi burada gelenekselliğini korumaya çalışmakta, farklı üretim yollarından korunarak özünü korumaya çalışmaktadır. Birçok çeşit ve türde köfte imalatı yapılmakta ama bunlar fastfooda girmektedir. Ama Tekirdağ ile özdeşleşen köfte gelenekselliğini korumuştur" dedi.

Yarışma açılışında konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, yarışmanın geleneksel yemeklerin tanıtılması açısından önemli bir yere sahip olduğunu, Türkiye'de en hızlı gelişen sektörlerden biri olan turizm sektöründe geleneksel yemeklerin önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Yarışmada çorbalar kategorisinde Fatma Saygı, Zeytinyağlılar kategorisinde Hülya Ateş, Etli yemekler kategorisinde Atike Bilmeç, Hamur İşleri kategorisinde Gülse Gürsoy, Tatlılar kategorisinde Mücella Karakuş birinci oldu.

Yarışmada derece alanlara mutfak aletleri hediye edildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turizm Haftası Tekirdağ Türkiye Yenice Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title