Haberler

Türkiye Liselerarası Proje Yarışması Başladı

Güncelleme:

Bu yıl dördüncüsü gerçekleşen Türkiye Liseler arası Proje Yarışması DOESEF İzmir Özel Fatih Koleji'nde muhteşem bir açılış töreniyle başladı.

DOESEF 2015 MUHTEŞEM AÇILIŞ TÖRENİYLE BAŞLADI

İzmir Fatihli öğrencilerin sahnelediği . "Gölgen Yeter Türkiyem" adlı gösteri açılışa damga vurdu.

Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir Üniversitesi ve İzmir Özel Fatih Koleji tarafından düzenlenen yarışma sergisi öncesi İFK Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Ender Karabulut, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve İzmir Fatih Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Doğanata,Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Selim Doğanata, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Ali Rıza Doğanata: "DOESEF eğitimde süreç açıyor"

Açılış töreninde konuşan İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve İzmir Fatih Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Doğanata konuşmasında katılımcılara teşekkür ederek başladı. DOESEF'in uluslararası nitelik kazanmaya başladığının altını çizen Doğanata globalleşme denilen sürecin çok hızla herşeyin değişimine neden olduğunu söyledi. İnovasyonun artık hayatın bir parçası olduğunu belirten Doğanaata; "Bunu yapabilen firmalar, üreticiler, dağıtım kanalları yaşamını sürdürüyor, bunu organize edemeyenler ise silinip gidiyor. Bu ülkeler için de geçerli. Daha çok patent üretenler asra ismini yazıyor ve daha ileri noktalara gidiyor. Ülke olarak maalesef inovasyonun birinci liginde olduğumuzu söyleyemeyiz. Ama bunun için çalışıyoruz. DOESEF gibi organizasyonlar eğitimde bir süreç açıyor. Yarışmalar öğrencilerimize proje bazlı eğitimle kendilerini geliştirme imkanı sunuyor. Eğitimde artık ezberci değil, araştıran, geliştiren, sorgulayan insanlar yetiştirmek zorundayız. Bunu başarabilirsek önümüzdeki asırda Türkiye geleceğe imzasını atacaktır" dedi.

Prof. Dr. Kayhan Erciyeş: "Gençler, hayatı daha yaşanabilir kılan, çevreye duyarlı teknoloji üretin."

Ardından söz alan İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ise gençlere hitap etti. Rektör Erciyeş; Son 2 günde elde edilen veri son 2 yılda elde edilen verinin volümüne eşit. Son 2 yılda kaydedilen veri olarak ta toplam insanlık tarihinde elde edilen veriye denk durumda. Şöyle diyebiliriz; Tarihte şimdiye kadar hiç olmamış biçimde dinamizmin olduğu, daha çok verinin oluşturulduğu ve kaydedildiği bir dönem yaşamaktayız." dedi. Konuşmasında bilimsel gelişmelerden ve insanlığın sorunlarından tespitler de yapan Prof. Dr. Erciyeş, gençlerden hayatı daha yaşanılabilir çevreye duyarlı bir dünya ile teknoloji üretmelerini istedi.

Ümit Karademir: "Seçilen projeler yurt dışında ülkemizi temsil edecek."

DOESEF Organizasyon komitesi Başkanı Ümit Karademir ise DOESEF'in dördüncü yılında daha da gelişmesinden ve yaygınlaşmasından dolayı gurur duyduğunu belirterek; "Bilgilerinizi, deneylerinizi, yenilikçi projelerinizi paylaşıp, bu hazineyi yücelttiğiniz bilim fuarı DOESEF'e hoşgeldiniz." dedi. İçinde bulunduğumuz bilgi çağını içselleştirememiş toplumların geri kalmaya mahkum olduğunun altını çizen Karademir, dördüncü kez düzenlenen yarışmada seçilen en başarılı projelerin yut dışında ülkemizi temsil edeceğini belirtti. Karademir; "Hem ülkemizi temsil etmenin hem de baş öğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde eğitimciler olarak, gençlerimize yeni farkındalıklar yaratmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından İzmir Fatihli öğrencilerden oluşan koro bu yıl 50. Yaşını kutlayan İzmir Özel Fatih Koleji'nin "50 Yıl Marşı"nı ve birbirinden güzel şarkılar seslendirdi.

Gölgen Yeter Türkiyem açılışa damga vurdu.

İzmir Fatihli öğrencilerin sahnelediği . "Gölgen Yeter Türkiyem" adlı gösteri ise açılışa damga vurdu. Beden eğitimi öğretmenleri tarafından hazırlanan gösteride öğrenciler perdeye yansıtılan gölgeleriyle izleyenleri adeta Türkiye yolculuğuna çıkardılar. Gölgeleriyle İzmir Saat Kulesi, İstanbul Kız Kulesi, Tarihi Mekanlar, Anıtkabir ve diğer turizm mekanlarını canlandırdılar. Muhteşem gösteri davetliler ve katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.

Törenin ardından yarışmacılar projelerinin yer aldığı stantlara geçtiler. 2 gün sürecek sergi sonunda yarışmaya seçilen 130 proje ile yurt dışından 6 ülkeden katılan 12 proje jüri tarafından değerlendirilerek ve Fizik, Kimya, Biyoloji, Enerji ve Mühendislik dallarında Türkiye'yi yurt dışında temsil edecek projeler ile derece alanlar belirlenecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İzmir Üniversitesi Türkiye Kayhan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title