Haberler

Türkiye Kurban Bayramı'nda Yardıma Koştu

Vakıf ve derneklerin vekalet yoluyla kurban kampanyalarına ilgi gösteren vatandaşlar, kurbanlarını başta Türkiye olmak üzere Asya'dan, Afrika'ya, Balkanlar'dan Uzakdoğu'ya dünyanın çeşitli bölgel...

ZAFER FATİH BEYAZ - Kurban Bayramı'nda vakıf ve yardım derneklerinin vekalet yoluyla kurban kampanyaları ilgi gördü. Kurbanlar başta Türkiye olmak üzere Asya'dan, Afrika'ya, Balkanlar'dan Uzakdoğu'ya dünyanın çeşitli bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, vakıf ve derneklerin Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlediği vekalet yoluyla kurban kesim kampanyalarında bayramın ilk 2 gününe kadar bağışlanan kurbanlarla yurt içi ve yurt dışında maddi durumu yetersiz 2 milyon 558 bin 296 aileye ulaşıldı.

-Türkiye Diyanet Vakfı

Türkiye Diyanet Vakfına vekaletle bağışlanan hisse sayısı 88 bin 777 olurken, kesilen kurbanların yurt içi ve yurt dışında dağıtımına başlandı. Yurt içinde il müftülükleri nezaretinde kesilen kurbanların dağıtımı sürerken, yurt dışında da Afrika başta olmak üzere, Orta Asya, Balkanlar, Bangladeş, Haiti ve birçok bölgedeki yaklaşık 355 bin ihtiyaç sahibine ulaşılıyor.

-TSK Mehmetçik Vakfı

Kurban Bayramı'nın ilk 2 gününde TSK Mehmetçik Vakfına 55 bin 47 hisse bağışında bulunuldu. Sadece yurt içinde kurban kampanyası gerçekleştiren ve 8 bölgede kesim gerçekleştiren Mehmetçik Vakfı, kurbanları Garnizon Komutanlıkları aracılığıyla yaklaşık 220 bin şehit ve gazi ailesine dağıtıyor. Bağışcılarını da unutmayan vakıf, kesim sonrası, bağışçılarına 750'şer gram kurban kavurması, teşekkür mektubu, noter onaylı kesim tutanağı ile arzu eden bağışçılara kurban kesimi görüntülerinin CD'sini yollayacak.

-İHH İnsani Yardım Vakfı

Bayramda 40 bin hisse bağışı alan İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, hisseleri 114 ülke ve bölgede 1 milyon aileye ulaştırdı. Vakfın kurban organizasyonunda dağıttığı etler öncelikle mülteci kampları, savaş, doğal afet, kronik açlık ve yoksulluğun yaşandığı bölgelerle, yaşlılar, kimsesizler, dullar, yetimhaneler, okullar ve hastanelerde bulunan ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

-Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türkiye başta olmak üzere orta Afrika, Doğu Afrika, Güney Afrika, Uzakdoğu Asya, Orta Asya, güney Asya, Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslar'daki mazlum ve muhtaçlar için 30 ayrı noktada 29 bin 500 kurban kestirerek yaklaşık 118 bin aileye teslim etti.

-Türk Kızılayı

Türk Kızılayı yurt içi ve yurt dışında 14 ülkede 35 bin hisse vekaletle kurban kesti.

Veteriner kontrolünden geçirilen, din görevlilerinin gözetiminde ve noter huzurda gerçekleştirilen kesimlerden elde edilen kurban etleri konservelenerek, yurt içinde 800'er gramlık kuşbaşı ve kıyma şeklinde 65 bin ihtiyaç sahibi aileye gönderilecek.  Yurt dışında 250 bin aile Kızılay'ın etlerini AŞ yapacak.

Yurt içindeki kesimlerin video kaydını yapan Türk Kızılayı, kayıtları CD halinde teşekkür belgesi ve bir kutu konserve ile vekalet verenlerin adresine gönderecek.

-Kimse Yok mu Derneği

Kimse Yok mu Derneği bu yıl kurban bayramında Türkiye ile birlikte toplam 89 ülkede kurban organizasyonu düzenledi. Organizasyonlarda ihtiyaç sahibi yaklaşık 300 bin aileye kurban eti ulaştırıldı.

-Deniz Feneri

Hayırseverlerin Deniz Feneri'ne verdikleri kurban vekaletleri, Türkiye dahil 23 ülkede kesilerek yerine getirildi.

Deniz Feneri bu yıl başta Türkiye olmak üzere Afganistan, Bangladeş, Bosna, Etiyopya, Fildişi Sahili, Filistin, Gana, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Moğolistan, Moritanya, Mozambik, Nijer, Pakistan, Somali, Sri Lanka, Sudan, Suriye, Tanzanya ve Yemen'de 12 bin 210 kurban keserek, 250 bin ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Bağışçılarını kurbanlar kesilir kesilmez SMS ile bilgilendiren Deniz Feneri, bayramdan sonra ise bağışçılarına, kurban kesim sertifikası ve isimlerinin okunarak kurbanlarının kesildiğini gösteren, kişiye özel kurban kesim görüntüleri de ulaştıracak. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title