Haberler

Türkiye - Kazakistan Maçının Ardından

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kazakistan'ı 3-1 mağlup ettikleri 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, ortaya konan futbolun kendilerini tatmin ettiğini söyledi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kazakistan'ı 3-1 mağlup ettikleri 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, ortaya konan futbolun kendilerini tatmin ettiğini söyledi.

Gruba kötü bir başlangıç yaptıklarını ifade eden Terim, şunları söyledi:

"Oyuncularımı iyi oyunları için kutluyorum, mücadeleleri için tebrik ediyorum. Genel olarak zevk veren bir oyun oynadılar, kendileri de zevk aldılar. Çok daha açık ara fark olabilirdi. Maalesef turnuvaya iyi başlangıç yapmadık, ama sonuna kadar kovalayacağımız da aşikar. Arda'nın sarı kartı üzücü. Maalesef aklımızda olmayan bir şeydi. Ancak kazandığımız için mutluyuz. Oyunun büyük bölümü bizi tatmin ettiği için mutluyuz."

Fatih Terim, taraftarlarla yaşadığı gerginlik sonrası stadı terk eden, daha sonra geri dönen kaleci Volkan Demirel ile ilgili de şu ifadeleri kullandı:

"Volkan'ın geri gelmesini ben talep ettim. Çünkü arkadaşlarımızla konuştuk. Gelmek zorunda ki, UEFA'dan ceza yemesin. Beli de biraz ağrımıştı zaten. Sonuç olarak net bilmediğim şeylere de açıklama yapmak istemiyorum şimdi. Ama o vaziyette oynatamazdık zaten. Dolayısıyla önce salim kafayla tüm arkadaşlarımızı dinleyelim, süreci kontrol edelim. Yanlış bir cümle ve kelime söylemek çok doğru olmaz. O yüzden sağlıklı bir karar için biraz daha sakin bir ortam olması gerekiyor. Bu çocuklar bizim çocuklarımız, hatalarıyla, sevaplarıyla, yanlışlarıyla, doğrularıyla. Daha iyi bir analiz yapmak için bu bilgileri ben de toplamak istiyorum. Ne oldu, ne bitti, kim ne dedi, niye bu duruma geldi, ben de net bir bilgi alayım ki aktarayım. Bizim zamanımızla şimdiki çok da aynı değil. Onun için mukayese yapmamak lazım."

Milli Takım'a karşı bağların zayıfladığı yönündeki bir soruya ise Terim, "Kulüp yarışmaları milli takımın önüne geçti. Bu sorun sadece Türkiye'de değil, dünyada ve Avrupa'da da var" yanıtını verdi.

Kazakistan Milli Takımı Teknik Direktörü Yuri Krasnozhan ise taktiklerinin işe yaramadığını ifade ederek, "İlk yarı hakkında gerçekten söylenebilecek bir şey yok. Türkiye presi kesip, bizim oynamamıza izin verdiği için daha farklı bir ikinci yarı izlediniz. Maçın skorunu etkileyen oyuncular değil, ne yazık ki taktiğimiz

oldu. Çek Cumhuriyeti maçından sonra taktik değişikliğine gittik. Biraz daha farklı bir oyun sergiledik. Yeni taktiği uygulamak için biraz zamana ihtiyacımız var. Her geçen gün daha iyi olacağız. Takımımızın kalitesini artırması gerek. Örneğin Arda Turan'dan topu kaptığınızda nasıl güveniniz artıyorsa, bunu devam

ettirmeniz lazım" dedi.

Krasnozhan, grupta Letonya dışında diğer takımların bir üst tura çıkma şanslarının olduğunu sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Terim Kazakistan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title