Haberler

Türkiye Kayak Federasyonunun 3'üncü Olağan Kongresine Doğru

Başkan adayı Yarar: "Seçilmemiz halinde Türkiye'de kayak sporunu uluslararası standartlara getirmek istiyoruz" "Birlik ve beraberlikle tüm sorunların üstesinden geleceğiz ve Türkiye, kayak sporunda bambaşka yerlerde olacak"

Türkiye Kayak Federasyonunun 19 Nisan'da yapılacak 3'üncü olağan kongresinde başkanlığa aday olacağını açıklayan Erol Yarar "Seçilmemiz halinde Türkiye'de kayak sporunu uluslararası standartlara getirmek istiyoruz" dedi.

Bursa'da bir restoranda, kayak kulüplerinin temsilcileri ve bazı antrenörlerle bir araya gelen Yarar, ilk olarak 1974 yılında Uludağ'da kayak yaptığını söyledi.

Kurucu başkanı olduğu Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğindeki (MÜSİAD) 9 yıllık görevinin bitmesinin ardından yeniden bu sporla uğraşmaya başladığını belirten Yarar, dünyanın pek çok ülkesinde kayak yaptığını anlattı.

Yakın dostlarının, yaklaşık 6 ay önce bir yemekte, kendisine federasyon başkanlığına aday olması teklifinde bulunduğunu dile getiren Yarar, "Arkadaşlarım bu konuda sürekli ısrarda bulundu. Bunun üzerine dünyadaki kayak federasyonlarıyla ilgili 1-1,5 ay süren ciddi incelemeler yaptım. Gördüm ki Türkiye ile diğer ülke federasyonları arasında çok büyük farklılıklar var. Sonra da görevi istemediğimi arkadaşlarıma ilettim" ifadesini kullandı.

Yarar, ısrarların yeniden yoğunlaşmasının ardından yeniden bir araştırma yaptığına değindi.

Kayağın, Türkiye'nin kalkınması için çok önemli bir spor branşı olduğuna işaret eden Yarar, şöyle konuştu:

"Bu sporun, ülkelere ekonomik anlamda çok büyük katkısı var. O zaman bir model hazırladım. Arkadaşlarıma da 'Bu modelimi desteklerseniz aday olurum' dedim. Sonrasında çevremden ve sağ olsunlar en üst kademeden de bu konuda gerekli desteği alınca Erzurum'da adaylığımı açıkladım. Seçimlere 4 hafta kala da arkadaşlarımla hızlı bir şekilde Türkiye turuna çıktık. Tüm bölgeleri gezmeye başladık. Gördüğüm manzaralar karşısında çok üzüldüm. Dünya ile aramızda çok büyük farklılıklar var. Ülkemi dünya standartlarına taşıyamayacağıma inansam aday olmayacaktım. Büyük hedeflerimiz olacak. Geçmişe bakmak istemiyorum. Bunun üzerine sünger çekerek yeni bir sayfa açmak istiyorum. Seçilmemiz halinde Türkiye'de kayak sporunu uluslararası standartlara getirmek istiyoruz."

Türk kayağında eksiklikleri çok iyi bildiklerini ve seçilmeleri halinde bunları giderecekleri kaydeden Yarar, kesinlikle hemşehricilik, bölgecilik yapmayacaklarını, hak eden kişilerin en iyi yerlere geleceğini bildirdi.

Küresel ısınma dolayısıyla dünyada 3 bin metrenin üzerindeki dağların çok değer kazandığını aktaran Yarar, Türkiye'de 3 bin metre yüksekliğini aşkın 132 dağ bulunmasına rağmen bunların değerlendirilemediğini savundu.

Seçilmeleri halinde yapmaları gereken çok iş olduğunu söyleyen Yarar, "Adeta ateşten gömlek giyeceğiz. Bu kadar çok sorunu çözmemiz gerekecek. Birlik ve beraberlikle tüm sorunların üstesinden geleceğiz ve Türkiye, kayak sporunda bambaşka yerlerde olacak. Dünyanın birçok ülkesinin kayak sporundan aldığı gücü Türkiye de en iyi şekilde alacaktır" ifadesini kullandı. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Erol Yarar Türkiye Uludağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title