Haberler

Türkiye-Katar Kültürel İşbirliği Bildirgesi

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik ile Katar Kültür, Sanat ve Miras Bakanı el Kuwari, kültürel işbirliği niyet bildirgesi imzaladı Çelik: "İmzalanan niyet beyanı ile süreci başlatıyoruz.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Katar Kültür, Sanat ve Miras Bakanı Hamad bin Abdulaziz el-Kuwari, "2015'in karşılıklı kültür yılı kabul edilmesiyle ilgili kültürel işbirliği niyet bildirgesini" imzaladı.

Çelik ile el-Kuwari, Devlet Konukevi'ndeki görüşmelerinin ardından, Türkiye ve Katar arasında kültürel işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan bildirgeye imza attı.

Türkiye ile Katar'ın 500 yıllık tarihi geçmişine ve kardeşlik bağlarına dikkati çeken Çelik, iki ülkenin iyi politik ve ekonomik ilişkileri bulunduğunu söyledi.

Tablodaki tek eksiğin kültürel ilişkiler olduğunu dile getiren Çelik, 2015'in Türkiye-Katar Kültür Yılı ilan edildiğini anımsatarak, bundan sonra kültürel ilişkilerin daha derinleşeceğini belirtti.

Çelik, "İmzalanan niyet beyanı ile süreci başlatıyoruz. Bundan sonra Türkiye-Katar ilişkilerinin kültürel boyutu çok kuvvetli olacak" dedi.

Bu çerçevede konuk bakan el-Kuwari ile Katar'da Yunus Emre Kültür Merkezi açılması ve neler yapılacağını konuştuklarını anlatan Çelik, aralık ayında Katar'ı ziyaret edeceğini de bildirdi.

Çelik, bugün kültürel işbirliğini yüksek düzeyde başlattıklarını da söyleyerek atılan imzaların hayırlı olmasını temenni etti.

El-Kuwari de kültürel ilişkinin önemini vurgulayarak özellikle Türkiye'nin tarihi zenginliklerine ve Katar ile ortak paydalarına işaret etti.

Daha sonra Bakan Çelik ve el-Kuwari, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı öğle yemeğine geçti. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Faruk Çelik Ömer Çelik Türkiye Katar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title