Haberler

Türkiye, Katar'dan 1,2 Milyar Metreküp Gaz Alacak

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Azerbaycan gezilerinin ardından göreve gelişi sonrasında üçüncü ziyaretini Katar'a yapıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da eşlik ettiği ziyarette, IŞİD ile mücadele gibi bölgesel konuların yanında, enerji işbirliği de önemli gündem maddesi olacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından edinilen bilgiye göre, Ankara ve Doha, Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Thani'nin temmuzdaki Ankara ziyareti sırasında görüşülen doğalgaz anlaşmasını da karara bağlayacak.

9 TANKER GAZ GELECEK

Buna göre; Türkiye, Katar'dan 2014-2015 kış sezonu için 9 tankerde toplam 1,2 milyar metreküp gaz alacak.

Yılda yaklaşık 45 milyar metreküp gaz tüketen Türkiye'nin ihtiyacının küçük bir kısmına tekabül etse de bu rakamın arz kaynaklarını çeşitlendirmek açısından önem taşıdığı belirtiliyor.

Yaklaşık 885 trilyon metreküp doğalgaz rezervine sahip Katar, dünyadaki en büyük LNG ihracatçısı konumunda bulunuyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Taner Yıldız Türkiye Katar Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (22)

resul:

bende ayakkabı kutuları getirecek sandım , tühhh yazık la

16
16
yanıtYanıtla
tk:

sizde lakırtı

yanıt0
yanıt0
yorumcu:

Kata, S. Arabistan, Türkiye ve IŞİD. Bunlar vazgeçilmez dörtlü. Birbirini sever ve sayarlar. Aynı zamanda birbirinin kozlarını yakalamya çalışıp şantaj yapmak için fırsat kollarlar. Kim Kime Dum Duma. Bakalım `N` olacak.

17
13
yanıtYanıtla
Samsun:

Bu İşid , en çok türkiyeyi zora soktu kardeş , napsın türkiye ne olsa türkiyeden biliyorsunuz , Irağa mı girsin İşid''e saldırmak için , Sende bu işin ırakla kalmıyacağını biliyorsundur , ordanda suriyeye girmek zorunda kalır ki buda türkiyenin yaptığı son hata olur.

yanıt0
yanıt0
gariban:

kızlı erkekli mecburi eğitimi 12 yıl yapmişsiniz osmanlidan söz ediyorsunuz cahillik diz boyu

7
19
yanıtYanıtla
SALİH:

SICAK PARA BİTTİ GALİBA. . .

16
7
yanıtYanıtla
Rifat:

Evet Sicak Para Bitmis. ! Soguk Para Var. ! Sende Kina Yak. !!Yav anlamiyorum Türkiyenin Kaybetmesine Sevinenleri. ?

yanıt0
yanıt0
ASAS:

BENDE BU HERYERİ SATARKEN BUNA OY ATANLARA İNANAMIYORUM KARDEŞ SİZE TAVSİYE MAKARNA YEMEYİN ARTIK GURURUNUZ KALMAMIŞ SİZİN

yanıt0
yanıt0
Yusuf D.:

ASAS, doğalgaz alım anlaşması yapmanın gururla ilgisi ne, asıl onursuz vede gurursuz olan. . sizin gibi ülkemizi IMF''ye ABD''ye AB''ne el açacak dilenci durumuna getirenlerdir. Ne anlarsınız siz gururdan.

yanıt0
yanıt0
Salih:

adaşım ne demek istemiş anlamadım fakat doğalgaz anlaşması yapmak sıcak parayla değil sıcak bir kış geçirmekle alakalı kinini kusmak için doğru haberin gelmesini beklemeyenlerde var anlaşılan

yanıt0
yanıt0
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title