Haberler

Türkiye, Karatede Avrupa Oyunlarına Kilitlendi

Güncelleme:

İlk kez haziranda Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek Avrupa Oyunları için hazırlıklarını sürdüren Türkiye, karate branşında çok sayıda madalya hedefliyor.

ONUR ORHAN - İBRAHİM YOZOĞLU - İlk kez haziranda Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek Avrupa Oyunları için hazırlıklarını sürdüren Türkiye, karate branşında çok sayıda madalya hedefliyor.

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karate sporunun 2014 için çok güzel ve verimli geçtiğini söyledi.

Gençler ve büyüklerde güzel başarı elde ettiklerini vurgulayan Delihasan, "2014'te hem Avrupa hem de Büyükler Dünya Şampiyonası'na katılma şansımız oldu. Avrupa Şampiyonası'nda 1 puanla genel klasmanda ikinci olduk. Büyüklerde 9 madalya aldık. Dünya Şampiyonası'nda da 5 madalya aldık" diye konuştu.

"Bol madalyalı yıl bekliyoruz"

Delihasan, 2014'te aynı anda iki madalya alan tek branş olduklarına dikkati çekerek, madalya sıralamasında çok iyi yer edindiklerini kaydetti.

"2015'te aynı başarıları elde etmek hatta daha da üstüne çıkmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz" diyen Delihasan, "Bu çalışmalarımızın neticesinde 2015'in 2014 gibi iyi ve başarılı geçeceğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Delihasan, Avrupa Büyükler Şampiyonası'nın haziranda gerçekleştirilecek Avrupa Oyunları nedeniyle martta Türkiye'de yapılacağı bilgisini vererek, şunları dile getirdi:

"Kota müsabakası bu. Burada ilk 6'ya giren sporcularımız ilk defa yapılacak Avrupa Oyunları'nda Türkiye'yi temsil hakkı elde edecek. Umut ediyorum, Akdeniz Oyunları'nda olduğu gibi Avrupa Oyunları'nda da çok madalya alırız çünkü bu kapasite var. Geçen yıl büyüklerde Avrupa'da 9, ondan önceki yıl 10 madalya almıştık. Burada da aynı başarıyı gösterip Avrupa Oyunları'nda çok sayıda madalya almak istiyoruz, bunun için çalışmalarımız devam ediyor."

Avrupa ve Dünya Şampiyonası hazırlıklarının sürdüğünü ifade eden Delihasan, "İnşallah 2015'te 2014'ü aramayız, Allah izin verirse daha üzerine çıkarız. Bol madalyalı yıl bekliyoruz, ümit ediyoruz, onun için de çalışıyoruz" dedi.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun branş faaliyetlerini durdurması

Delihasan, Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun ödenek sıkıntısı nedeniyle atıcılık hariç diğer branşlardaki faaliyetlerini durdurma kararı aldığını hatırlattı.

Her federasyonun kendi bünyesinde bedensel ya da diğer engellilere yönelik yarışma düzenleyebileceğine işaret eden Delihasan, "Her branşın kendi içinde o çalışmalar yapılıyor. Genel müdürlük ve bakanlık, uluslararası organizasyonlarda katılma izni ve yetkisini federasyonlara verirse hiçbir şey aksamadan devam eder" şeklinde konuştu. - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel

azerbaycan türkiye bakü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title