Haberler

Türkiye Karate Şampiyonası Samsun'da Başladı

Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası Samsun’da başladı.

Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası Samsun'da başladı.

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün desteğiyle organize edilen Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası 20-22 Kasım tarihlerinde Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda yapılacak.

Şampiyonaya 52 ilden bin 200 sporcu gelirken, gruplarında dereceye giren sporcular Şubat ayında İsviçre'nin Zürih kentinde yapılacak 42. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası'na katılma hakkı kazanacaklar. 1994-2001 doğumlu sporcuların katılım gösterdiği müsabakalar kata ve kumite branşlarıyla başlarken, ümit, genç ve 21 yaş altı kategorilerinde yapılacak şampiyonada 33 dalda madalya dağıtılacak.

"GELECEĞİN YILDIZLARI BURADAN YETİŞECEK"

Şampiyona hakkında bilgi veren Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, "Şampiyonaya 52 ilden bin 200 sporcu katıldı. Geçen yıla göre 150 sporcu daha fazla oldu. Burada seçilen sporcular Pazar günü milli takımı oluşturacak seçmelere katılacak. Oradan da Avrupa Şampiyonası'ndaki yarışmalar için seçmelere katılacaklar. Geleceğin yıldızları buradan yetişecek. Ümit ediyorum ki iyi sporcular seçilir" dedi.

"BAŞARI İÇİN SAĞLAM TEMEL GEREKİYOR"

Karatenin altyapı çalışmaları hakkında da bilgi veren Delihasan, "Biz zincir halkaları gibi birbirine ekleyerek işi götürmeye çalışıyoruz. Başarılı olabilmek için alttan çok güzel temelin olması gerekiyor. Temele adım adım tuğlaları yerleştirdikçe sağlam A takım sporcuları yetişiyor. Rekabet de bununla beraber sağlanmış oluyor. Eğer buradan sporcu yetişmezse yukarıda rekabet olmaz. Rekabet olmayınca da sonuç alamayız. Sonuç alabilmek için de bu sporcuların burada olması önemlidir. Gençler Dünya Şampiyonası'na katılıp buraya gelip yarışan çocuklar var. O seviyede olup, Dünya Şampiyonası'na gidemeyen gençlerimiz de var. Burada çok güzel müsabakaların olacağını bekliyoruz" diye konuştu.

FARKINDALIK İÇİN KAN BAĞIŞI

Kızılay ile birlikte şampiyonada kan bağışı kampanyası düzenleyeceklerini hatırlatan Delihasan, "Buradaki amacımız farkındalığı oluşturabilmek. Çünkü ülkemizde kan bağışı nüfus oranımıza göre ve kan ihtiyacına göre çok az seviyelerde. Burada da çok fazla istenilen oranda belki kan bağışı olmayabilir ama belki farkındalık, insanlara bunun farkında olmasını sağlamak için yapılan bir kampanyadır. Sporcularımız, müsabakalardan sonra kan verecekler ve 2 gün bu kampanya devam edecek. Hakemlerimiz ve antrenörlerimiz de aynı şekilde görevlerini tamamlayanlar kampanyaya katılacaklar" şeklinde konuştu.

"HEDEFİMİZ 2020 OLİMPİYATLARI"

5-9 Kasım tarihleri arasında Almanya'nın Bremen kentinde düzenlenen 22. Dünya Karate Şampiyonası'ndaki Türkiye'nin dünya üçüncülüğünü değerlendiren Delihasan, "Dünya şampiyonasına giderken '2 tane altın madalya alacaksınız' dendiği zaman 'tamam razıyız' deriz. Ama giderken şunu da biliyorduk; buna razıydık ama bütün sporcularımızın madalya alabileceğini de biliyorduk. Bunu gördük. Bütün sporcularımızın yüzde 90'ı madalya maçı yaptı. Bazen hakemlerin hatası, bazen sporcularımızın hatası, bazen de antrenörlerin taktiksel hatası nedeniyle çok büyük madalya sayısına ulaşamadık. Giderken ilk 5'in içerisinde olmak önemliydi. Genel klasmanda da şampiyonayı 4. bitirdik. Artık 2020 Olimpiyatları'nı hedefliyoruz. Burada yarışan gençlerimiz 2020 Olimpiyatları'na hazırlanacaklar. İnşallah 2020 Olimpiyatları'nda yarışacak kaliteli sporcular ortaya çıkar" ifadelerini kullandı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Esat Delihasan Ümit Genç Türkiye Samsun Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title