Haberler

Türkiye Karate Federasyonu Başkan Vekili Kobaş Açıklaması

Türkiye Karate Federasyonu Başkan Vekili Meydan Kobaş, Türk ve Sakarya karatesinin çok güzel yerlerde olduğunu belirterek, "İnşallah bu birliğimizle daha güzel yerlere ülkemizi götürmek istiyoruz" dedi.

Türkiye Karate Federasyonu Başkan Vekili Meydan Kobaş, Türk ve Sakarya karatesinin çok güzel yerlerde olduğunu belirterek, "İnşallah bu birliğimizle daha güzel yerlere ülkemizi götürmek istiyoruz" dedi.

İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünce bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Kobaş, Türk karatecilerin 5-7 Şubat'ta Güney Kıbrıs'ın Limasol kentinde yapılan 43. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda takım halinde birinci olduğunu hatırlattı.

Kobaş, şöyle konuştu:

"1980'li yıllarda bir yabancı gördüğümüz zaman karşısında el pençe dururduk. Hep gözümüzde onlar çok büyüktü, bilgiliydi. O zamanlar 'Avrupa Hakem Kurulundaki biri Türk hakemlerine seminer versin' diye peşlerinde dolaşırken, şimdi Güney Kıbrıs'ta yapılan şampiyonada o zamanın hakem kurulunda görev alan etkili bir arkadaş, başkanımızın yanına gelerek, 'Biz de kurulda yer almak istiyoruz, desteğinizi istiyoruz' diyecek kadar artık seviyelerimiz değişti."

Türk karatecilerin daha büyük dereceler alacaklarına inandıklarını belirten Kobaş, "Biraz kendimizi yenilersek zannediyorum her branşta bu başarıları gösterebilecek potansiyele sahibiz" ifadesini kullandı.

Sakarya'nın milli takıma önemli sporcular kazandırdığına işaret eden Meydan Kobaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün Sakarya Büyükşehir Belediyesinin tüm ülkelerden daha çok ileriye geçtiğini görüyoruz. Bu, tabi devre devredir. Bugün bir performans düşüklüğü yaşarsınız, bugün birinci olanlar ikinci veya üçüncü olurlar veya bir terslik olur, elenir, bir başka sporcu da üçüncüyken birinciliğe yerleşir. Gerek Pamukova gerek Sakarya gerekse Hendek, Türk karatesine şu anda çok büyük kazanç sağlamakta, Türk karatesinin bu yerlere gelmesinde çok büyük çabası bulunmaktadır. Gerek antrenörleri gerek kulüp yöneticileri gerek belediye başkanları gerek il müdürlerimiz, hepimizin uyum içerisinde çalışmamızdan dolayı bu başarıları yakalıyoruz. Türk karatesi, Sakarya karatesi çok güzel yerlerde. İnşallah bu birliğimizle daha güzel yerlere ülkemizi götürmek istiyoruz."

Kaynak: AA / Spor

Güney Kıbrıs Limasol Sakarya Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title