Haberler

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan Açıklaması

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, “Üniversitelerde keyfi olarak yapılmayan görevde yükselme sınavlarından dolayı, çok sayıda lisans ve yüksek lisans mezunu memura hizmetli kadrosunda görev yaptırılmaktadır” dedi.

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, "Üniversitelerde keyfi olarak yapılmayan görevde yükselme sınavlarından dolayı, çok sayıda lisans ve yüksek lisans mezunu memura hizmetli kadrosunda görev yaptırılmaktadır" dedi.

Hanefi Bostan, bazı kadrolarda hak gaspları yaşandığını savunarak, "Nitekim hak ettiği halde yedi yıldan beri profesörlük kadrosu verilmeyen öğretim üyeleri, dört-beş yıldan beri kadrosu gasp edilen doçentler bulunmaktadır. Dokuz ve on yıldan beri yardımcı doçentlik kadrosu bekleyen doktorasını tamamlamış araştırma görevlilerinin varlığı söz konusudur. İmtihana girmediği halde şef kadrosuna atananlar yanında, hakkını aramaya kalkanların sürüldüğü ve mobinge maruz kaldığı bir düzen hüküm sürmektedir. Yine üniversitede müdür iken dört yıldan beri ilgisi olmayan birimlere 13/b ile görevlendirilen, birimden birime ve ilçeden ilçeye sürülen çoluk çocuk sahibi bayan memurlar mağdur edilmektedir. Üniversitelerde keyfi olarak yapılmayan Görevde Yükselme Sınavlarından dolayı, çok sayıda lisans ve yüksek lisans mezunu memura hizmetli kadrosunda görev yaptırılmaktadır" açıklamasında bulundu.

Köklü üniversitelerde keyfi olarak bazı bölümlere öğretim üyesi kadrosu verilmediği için yüksek lisans ve doktora programlarının zorunlu olarak kapatıldığını belirten Hanefi Bostan, "Bunun yanında bazı bölümlerde yeterince öğretim üyesi olduğu, öğretim üyelerinin özel üniversitelerde derse girmesinden anlaşılmaktadır. Ancak bu bölümlere sürekli kadro yağdırılması, diğer taraftan da yıllardır kadro verilmediği için başka üniversitelere geçmek zorunda bırakılan öğretim üyelerinin varlığı; zulmün ve haksızlığın hangi boyuta ulaştığını açıkça göstermektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda fişlemelerin yanı sıra, hak gaspları sonucu feryad-ı figanlar arş-ı alaya çıktı. Ancak bu çığlıkları duyan yok. Hak, hukuk rast getire. İş o kadar ileriye vardırıldı ki, mahkemeler bile yanıltılmaya çalışıldı. Öğretmenlere, idarecilere ve memurlara akıl ve izan dışı suçlamalar yapılmakta ve isnat edilen suçlamalar konusunda öğretmen, idareci ve memurların savunmaları alınmadan yargısız infaza tabi tutularak sürgüne gönderilmekte ve idarecilik görevleri üzerlerinden alınmaktadır" ifadelerini kullandı.

Hanefi Bostan, Görevde Yükselmeye Dair Genel Yönetmeliği'ndeki değişiklikle şube müdürlüğü, müdür ve eş kadrolara sözlü sınavı ile personel alınmasının kararlaştırdığını ifade ederek, şunları söyledi: "Bu kararla kamuda adam kayırmacılığının önü iyice açıldı, liyakat yerine torpil sistemini esas alan yönetmelikle, ülkeyi yönetenlerin hak ve adalet anlayışı bir kez daha gözler önüne serildi. Nitekim bu yönetmelik gereği Milli Eğitim Bakanlığı'nda yapılan okul müdürlükleri sözlü sınavında yandaş olmayıp yazılıdan 80-100 arasında puan alanlara sözlüden 27-45 puan verilerek bütün ahlaki değerler altüst edildi. Yazılıdan 70-80 puan alan yandaşlara sözlüden 90-100 puan verilerek okul müdürü yapıldı. Şimdi de şube müdürlüğü sınavlarında aynı tezgahın uygulamasına hazırlık yapılıyor. Fazla hazırlık yapmalarına gerek yok. Çünkü Bakanlar Kurulu, Görevde Yükselmeye Dair Genel Yönetmelikte şube müdürlüğü sınavlarında yazılı sınavdan kaç puan alınırsa alınsın sözlü sınavın esas alınmasını kararlaştırdı. Görüldüğü üzere yandaşlara mevzi kazandırmak için her türlü ayak oyunu, her türlü rezillik ve her türlü ahlaksızlık mubah hale getirildi. Ancak unutulmamalıdır ki, gücünü hakka ve adalete dayamayan yönetimler, çökmeye mahkümdur. Bir kurumda çalışanların %90'ı haksızlıktan, adaletsizlikten söz ediyor ve kurumuna güvenmediğini ifade ediyorsa o kurumun ömrünü tamamlamasına az bir zaman kalmış demektir". - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hanefi Bostan İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title