Haberler

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk, Yozgat'ta İstişare Toplantısına Katıldı

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türk Eğitim-Sen Yozgat Şubesi’nin düzenlediği istişare toplantısına katıldı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türk Eğitim-Sen Yozgat Şubesi'nin düzenlediği istişare toplantısına katıldı.

Toplantıya Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Türk Eğitim-Sen Genel Mali İşler Sekreteri Seyit Ali Kaplan, Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz Kocakaplan, Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Yaşar Şahindoğan, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Yozgat Belediye Başkan Adayı Uğur Bektaş, Yerköy İlçe Belediye Başkan Adayı Ferhat Yılmaz, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların Yozgat şube başkanları ile şube yönetim kurulu üyeleri, Türk Eğitim-Sen Niğde Şube Başkanı İhsan Uğraş ve Niğde Şube Yönetim Kurulu ve ilçe temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye'de 17 Aralık tarihinden sonra yaşanan siyasi istikrarsızlığa ve güvensizliğe dikkat çekerek şunları söyledi:

"Deveye sormuşlar 'boynun niye eğri?' diye. 'Nerem doğru ki' demiş. Türkiye'de de öyle bir dönem yaşıyoruz ki bazen söze nereden başlayacağımızı bilemiyoruz. Siyasi istikrarın siyasi güvensizliğe bağlı olarak yerle yeksan olmasıyla ciddi problemler yaşıyoruz. Buna millet olarak müsaade etmeyeceğiz."

"TÜRKİYE KIRILGAN BEŞLİ OLARAK ADLANDIRILAN ÜLKELER ARASINDADIR"

Bu olayların ekonomiyi tehdit ettiğini söyleyen Koncuk, şöyle devam etti:

"Türkiye ekonomisi esasen 17 Aralık'tan önce bozulmaya başlamıştı. Zira ülkemizde cari açık 55 milyar doları geçti. Krizi bizzat yaşayan ABD ve AB cari açıklarını bugün en aza indirirken; Türkiye'de cari açık 55 milyar doları geçti. Gerekli tedbirler alınmazsa, siyasi istikrar yeniden sağlanamazsa Türk ekonomisinin freni patlamış kamyon gibi nereye gideceği belli olmaz. Bunun acısını da kamu çalışanları, dar ve sabit gelirliler, emekliler, esnaf, çiftçi çeker. 2014 yılında cari açığın 80 milyar dolara çıkması bekleniyor. Türk ekonomisi böyle bir cari açığı taşıyamaz. Türkiye'ye sıcak para girişi bitti. Türkiye kırılgan beşli olarak adlandırılan ülkeler arasındadır. Türkiye'de dolar, TL karşısında yüzde 24-25 değer kazandı. Şu an itibariyle özel sektörün dış borcu 277 milyar dolara çıktı. Bu yaşadıklarımızdan sonra özel sektörün dış borcu TL bazında yüzde 25 daha arttı. Bu, birçok fabrikanın kapanması, işçilerin kapı önüne konulması, emeklilerin, dar ve sabit gelirlilerin alım gücünün yüzde 25 azalması anlamına gelmektedir. Üstelik son bir ayda Türkiye'den kaçan para 2 milyar dolardır."

Türkiye'nin şu anda siyasi istikrarın siyasi güvensizliğe bağlı olarak hem içeride hem de uluslararası ölçekte bozulduğu bir ülke olduğunu savunan Koncuk, "Bunun tedbirinin alınması lazım" dedi.

Yerel seçimlerin de yaklaştığını belirten Koncuk şunları dedi:

"Demokrasi sandığı geliyor. Her şey milletin iradesiyle düzeltilmeli. 11 yıldır darbecilerle hesaplaşacaklarını söylediler. Ergenekon, Balyoz dediler. Güya hesaplaştılar ama geldiğimiz noktada yeniden yargılama demeye başladılar. O halde soruyorum. Bunları darbeci diye takdim eden siz değil miydiniz? Şimdi de 'Ergenekon ve Balyoz davalarında yeniden yargılama' diyorsunuz. Demek ki Türkiye'de Ergenekon diye bir örgüt yokmuş. Kirli tezgahlar kurulmuş. Milletimiz 11 yıldır uyutulmuş, bunun başka anlamı yoktur. Biz darbelerden çok çektik ama bunlar darbelerin yetiştirdiği tosuncuklardır. Kamu çalışanlarını 123 TL'ye satan yandaş sendikanın genel başkanı bizi zaman zaman Ergenekoncu olmakla suçlamaktadır. Bugün bu lafı edemiyorlar. Çünkü ağababaları yeniden yargılamadan bahsediyor. Dolayısıyla dilleri boğazlarına kaçtı. Mamaklar'da, C-5'lerde yatan bizim arkadaşlarımızdı. Ama biz bu olayları hiç istismar etmedik. Darbelerden en çok biz çektik ama onlar utanmadan kendilerinin demokrat olduğunu söylediler ve darbelerle inim inim inlemiş Türkiye sevdalılarını darbeci ilan ettiler. Ama bugün geldiğimiz noktada 'Ergenekoncu', 'Darbeci' diyemiyorlar, 'yeniden yargılama' diyorlar. "

"İŞ GÜVENCESİZ BİR ÖĞRETMEN MODELİ ÜZERİNDE ÇALIŞMA VAR"

Milli Eğitim Bakanlığı'nda yürütülen Öğretmen Kanunu çalışması ile ilgili de açıklama yapan Koncuk, iş güvencesiz bir öğretmen modeli üzerinde çalışıldığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Edindiğim bilgilere göre, öğretmenleri göreve başlarken ücretli olarak alacaklar, bir ya da iki yıl sonra öğretmenin çalışmasını beğenmezlerse 'güle güle' diyecekler. Yani iş güvencesiz bir öğretmen modeli üzerinde çalışma var. Ayrıca bu çalışmada tüm öğretmenlere iller arası rotasyon da getiriliyor. Bu açıklamalarımın ardından hiçbir MEB yetkilisi 'böyle bir çalışma yok' şeklinde bir açıklama yapmadı. Şimdi buradan soruyorum; iş güvencesiz, kadrosuz öğretmen modeli oluşturulmasına amin mi diyeceğiz?" - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Koncuk Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title