Haberler

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk'un 'Cumhuriyet Bayramı' Mesajı

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Koncuk mesajında, Cumhuriyetin bugün 90 yıllık dev bir çınar olduğunu vurgulayarak, "Bu çınarın kökleri o kadar sağlamdır ki; varlığımıza, birliğimize, dirliğimize kasteden kim ve ne olursa olsun, karşısında dimdik durabilmektedir. Ulu Önder Atatürk ve O'nun kahraman yol arkadaşları, bu toprakların küllerinden yeniden doğmasını sağladığında, aynı zamanda çok güçlü bir ülkenin temellerini de attı. Bu topraklar, vatanını çoluk, çocuk, dede, nine hep birlikte cesurca savunanları, Kara Fatma, Nene Hatun, Halide Edip Adıvar gibi savaş kahramanı kadınları; cepheye mermi taşırken çığ altında kalarak şehit olan, kahramanlıkları türkülerle anlatılan savaş kahramanı çocukları gördü. Dolayısıyla bu millet, tutkal gibi birbirine öyle bağlandı ki, hiçbir güç bu bağı koparamayacaktır" dedi.

Cumhuriyetin 90'ıncı yıldönümünde ülkeye ve millete yönelik tehditlerin de had safhada olduğunu ifade eden Koncuk, şöyle devam etti:

"Cumhuriyetimizin 90'ıncı yaşında bölücü çetenin amaçlarına hizmet eder gibi okullarda Öğrenci Andı kaldırılmış, özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitimin önü açılmış, bazı harflerin kullanımı serbest hale gelmiştir. Tüm bu hususlar, PKK'ya hizmet eden, bölücü unsurları adeta meşrulaştıran ve Türkiye'yi önümüzdeki dönemde tehlikeli suların eşiğine getirecek adımlardır. Terör örgütüne teslim olmuşluğun fotoğrafı olan bu tablo, yüreğimizi kanatmaktadır. Tüm bunları uygulamaya geçirenler, tarihi bir hata yapmaktadır ve eninde sonunda tarihi hatanın altında ezileceklerdir. Hem Cumhuriyetin öneminden dem vuracaksınız, demokrasi edebiyatı yapacaksınız; şehitlerimizden söz edeceksiniz hem de Cumhuriyeti yerle yeksan edecek, demokrasiye takla attıracak, şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak dayatmaları Türk milletine kabul ettirmeye çalışacaksınız. Bu ne biçim bir demokrasi anlayışıdır?"

Cumhuriyetin ilk yıllarında ayrı gayrının olmadığı ve her etnik kökenden vatandaşın birbirine sıkı sıkı bağlıyken, bugün bazı çevreler eliyle oluşturulan ayrışmanın son derece tehlikeli olduğuna dikkat çeken Koncuk, şunları dedi:

" Korkarız ki, ülkemizde Kürtçenin resmi ikinci dil olması da gündeme gelecektir. Böyle giderse 90'ıncı yaşını kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 100'üncü yaşına geldiğinde iki dilli, iki bayraklı, özerk yapılı bir devlet haline gelecek, dolayısıyla PKK'nın 'Türkiye'nin bölünme' rüyası gerçekleşmiş olacaktır. Buradan sormak istiyoruz. Görmek istediğiniz manzara bu mu? Ulu Önder Atatürk ve O'nun şehit dava arkadaşlarının bize bıraktığı mirasa böyle mi sahip çıkıyorsunuz?

Türkiye Kamu-Sen olarak milletimizin sağduyusuna inancımız sonsuzdur. Ortada bir tehlike olmadığını düşünmek tam anlamıyla safdillik olur. Ancak inanıyoruz ki; necip Türk milleti aklı ve öngörüsüyle basiretsiz politikalara pabuç bırakmayacak, ülkemizin birliğine, dirliğine, ağır bedeller ödenerek kurulan Cumhuriyetimize zarar gelmesine müsaade etmeyecek, her türlü entrikayı, bölücü çetenin dayatmalarını geri püskürtecektir.

Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin 90'ıncı yıldönümünü kutluyor; Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Koncuk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title