Haberler

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk Açıklaması

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Ülkede elde edilen gelir vergisinin yarısından fazlası ücretlilerden tahsil edilirken, ücretlerin milli gelir içindeki payı yüzde 7-8'ler civarında kalıyorsa burada adaletten söz etmek mümkün değil." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Ülkede elde edilen gelir vergisinin yarısından fazlası ücretlilerden tahsil edilirken, ücretlerin milli gelir içindeki payı yüzde 7-8'ler civarında kalıyorsa burada adaletten söz etmek mümkün değil." değerlendirmesinde bulundu.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge Merkezi'nin TÜİK'in resmi enflasyon ve büyüme verilerini kullanarak yaptığı araştırmayla, 2002 yılı temel alınarak ekonomik büyüme rakamları, enflasyon oranları ve memur maaşlarının karşılaştırıldığını belirtti.

Araştırmada, memur maaşlarının 2002'den beri ekonomideki büyüme ve enflasyonla orantılı olarak artmadığı sonucuna ulaşıldığını bildiren İsmail Koncuk, araştırmada ortalama memur maaşının olması gerekenden yüzde 40, en düşük memur maaşının ise yüzde 25 daha düşük kaldığına dikkati çekti.

Araştırmanın son derece çarpıcı bir gerçeği gün yüzüne çıkardığını da ifade eden Koncuk, şunları kaydetti:

"Gerek iktidar kanadı, gerekse 2009 yılından beri toplu sözleşme yetkisini elinde bulunduran konfederasyonun algı oyunları neticesinde kamuoyunda memur ve emekli maaşlarının sürekli yükseldiği gibi bir kanaat oluştu. Ancak memur maaşlarına yapılan artışlar, enflasyonu bile karşılamaktan uzak kalıyor. Diğer taraftan ise ülke ekonomisi büyüyor. Buna karşılık 2014 yılında enflasyon farkı dahi verilmeyen, 2015 yılındaki enflasyon farkı alacağından 1,8 puanı çalınan, bu yıl yüzde 3 zam almasına rağmen ilk 3 aylık dönemde yüzde 4,34'lük enflasyonla karşı karşıya kalan bir memur ve emekli gerçeği var.

Ülkede elde edilen gelir vergisinin yarısından fazlası ücretlilerden tahsil edilirken, ücretlerin milli gelir içindeki payı yüzde 7-8'ler civarında kalıyorsa burada adaletten söz etmek mümkün değildir. Adaletin sağlanması için ücretlilerin pastasının büyütülmesi gerekmektedir. Dar ve sabit gelirlilerinin pastadan aldıkları payın büyütülmesi bir taraftan gelir dağılımındaki adaletsizlikleri giderecek, diğer taraftan da yoksulluk oranlarını düşürecek bir sonuç doğuracaktır."

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Koncuk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title