Haberler

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk Açıklaması

"Çalışanların haklarına sahip çıkmaları ve haklarını koruyan sendikalarda örgütlenmeleri hayati derecede önem arz etmektedir"

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Torba Kanun Tasarısındaki belediyelerde çalışan işçileri ilgilendiren maddeyle ilgili çalışanların haklarına sahip çıkmalarının ve haklarını koruyan sendikalarda örgütlenmelerinin hayati derecede önemli olduğunu ifade etti.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM'de görüşülen Torba Kanun Tasarısına son anda eklenen maddeyle belediyelerde çalışan işçilerin iş yerinin aynı yerde olup olmadığına bakılmaksızın, belediyenin ya da bağlı kuruluşun kendi birimleri arasında veya aynı belediyenin farklı birimleri arasında başka bir işe ya da iş yerine gönderilebilmelerinin mümkün hale getirildiğini belirtti.

Koncuk, yapılan düzenlemeye karşı çıktıklarını vurgulayarak, iktidarın belediyede çalışan işçilerinin sürgüne gönderilmesinin önünü açacak olan uygulamayı hayata geçirmeyi amaçladığını savundu.

Koncuk, iktidar tarafından işçilere ve memurlara hak gasplarının artarak devam ettiğini öne sürerek, "Bu durumda, çalışanların örgütlenmesi ve haklarını korumak için birlikte hareket etmeleri zorunlu hale gelmiştir. Kölelik sistemini andıran bu kanun değişikliklerinin önünün kesilmesi için çalışanların haklarına sahip çıkmaları ve haklarını koruyan sendikalarda örgütlenmeleri hayati derecede önem arz etmektedir" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Koncuk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title