Haberler

Türkiye-İsrail İlişkileri

Anadolu Gençlik Derneği, Türkiye ile İsrail ilişkilerinin normalleşmesini protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Anadolu Gençlik Derneği, Türkiye ile İsrail ilişkilerinin normalleşmesini protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Fatih Cami'si avlusunda teravih namazının ardından toplanan grup, "Siyonist oyunu gör, zulme ortak olma" yazılı pankart açıp, İsrail aleyhine slogan attı.

Grup adına basını okuyan Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Ali Uğur Bulut, dünyanın her yerinde milyonlarca Müslüman'ın oruç tuttuğu, iftar ve sahur sofralarının kurulup ramazan bereketinin yaşandığı bir ayda olunduğunu vurgulayarak, İslam coğrafyasının birçok bölgesinde karışıklık ve savaşların yaşandığını, iftar ve sahurlarını bir lokma ekmekle yapmak zorunda kalan çok sayıda Müslüman olduğunu belirtti.

Hazreti Muhammed'in "Müslüman, Müslüman'ın kardeşidir" dediğini hatırlatan Bulut, "Bizim için Mekke ve Medine nasıl mukaddes beldelerse, aynı şekilde Filistin toprakları ve Kudüs de mukaddes beldelerdir." ifadelerini kullandı.

Ali Uğur Bulut, Kudüs'e sahip çıkmanın üzerlerine bir borç olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Bizden Batı Şeria'da ve Gazze'de İsrail namlularının ucunda yaşayan Filistinli kardeşlerimizden vazgeçmemizi istemektedirler. Bizden İsrail'in Mavi Marmara saldırısını, 9 şehidimizi ve İsrail'in şehit ettiği on binlerce Müslüman'ı unutmamızı istemektedirler. Bugün işgalci İsrail'in bir milletvekili İstanbul'a geliyor. Biz soruyoruz; bu ziyaret Mavi Marmara şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaz mı?"

İsrail ile anlaşma yapmanın hiçbir gerekçesi olamayacağını savunan Bulut, "Biz huzur ve barışı getirecek adımları İsrail ile bir ve beraber olmakta değil, İslam ülkeleri ve diğer ezilen ülkelerle birlikte olmakta görüyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Türkiye İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title