Haberler

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Delegelerinden Suç Duyurusu

Bazı genel kurul delegeleri, federasyonun 20 Aralık 2014'te toplanacak genel kurulundaki başkan adaylarının belirlenmesinde imzaları taklit edilerek sahte belge düzenlendiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonunun bir grup genel kurul delegesi, federasyonun 20 Aralık 2014'te toplanacak genel kurulundaki başkan adaylarının belirlenmesinde, imzaları taklit edilerek sahte belge düzenlendiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Genel Kurulda başkan adayı olduğunu açıklayan Ahmet Öztürk ; Ankara, İstanbul, Konya, Kayseri, Eskişehir ve Aksaray'dan gelen yaklaşık 15 delegeyle birlikte suç duyurusunda bulunmadan önce adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Başkanlık için üç kişinin adaylığını açıkladığını, ancak bir adayın, yeterli sayıda destek alamadığı için adaylık başvurusunda bulunmadığını anlatan Öztürk, başkan adayı olarak kendisiyle birlikte Emin Sefil'in kaldığını ifade etti.

"Sefil'in, 145 delegeden imza aldığını söylediğini" anlatan Öztürk, "Ama delegelerle görüştüğümüzde, Emin Sefil'in sadece 30 delegeden imza aldığını, kalan 115 delegeden imza alamadığını öğrendik. Arkadaşlara 'Ona imza verdiniz mi' diye tekrar sorduğumuzda, vermediklerini söylediler. Dolayısıyla, bu arkadaşlar imzaları taklit edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuyorlar" diye konuştu.

Delegasyon üyeleri, açıklama sonrasında suç duyurusu dilekçelerini savcılığa verdiler.

Dilekçelerde, federasyonun genel kurulunda başkanlığa adaylığını koyacağı bildirilen Emin Sefil, "şüpheli" olarak gösterildi ve şunlar kaydedildi:

"Federasyon yönetim kurulunun kararı ile 20 Aralık 2014'te yapılmasına karar verilen 1. Olağanüstü Seçimli Genel Kurul ve 4. Mali Genel Kurul toplantısında yapılacak olan federasyon başkanlığı seçimlerinde hangi başkan adayını desteklediğimi, adayın ismini de belirtmek suretiyle hazırladığım dilekçemle federasyona bildirmiştim. 11 Aralık 2014 günü, delegelerin tekliflerinin sayımı aşamasına geçilmiş ve yapılan sayımda, ismimin yazılı olduğu imzalı iki farklı dilekçe bulunduğu tespit edilmiştir. Bu dilekçelerden, Ahmet Öztürk'ün başkan adayı olarak teklif edildiği dilekçe ve imzası şahsıma ait olmasına karşın, diğer başkan adayı Emin Sefil'in teklif edildiğine dair dilekçe ve imzası ait değildir. Şüpheli Emin Sefil, imzamı taklit etmek suretiyle sahte belge düzenlemiş ve başkanlık seçimlerinde usulsüzlük yapmıştır." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Öztürk Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title