Haberler

Türkiye İş Ahlakı Zirvesi 2016

Türkiye'de ilk defa düzenlenen "Türkiye İş Ahlakı Zirvesi 2016"da sektör profesyonelleri, iş dünyası, iş ahlakının mevcut durumu ve bu kapsamda yapılması gerekenler tartışıldı.

İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin ilk iş ahlakı zirvesi olma özelliği taşıyan "Türkiye İş Ahlakı Zirvesi 2016", İGİAD Başkanı Ayhan Karahan, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş ev sahipliğinde, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla gerçekleştirildi.

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilmesi hedeflenen zirvede, iş ahlakının kurumlarda yaygınlaştırılması, iş ahlakının mevcut durumu ve yapılması gerekenler konuşuldu.

Zirve kapsamında düzenlenen ve moderatörlüğünü BİM İcra Kurulu Üyesi (CFO) Haluk Dortluoğlu'nun yaptığı "İş Ahlakını İş Dünyasında Nasıl Yaygınlaştırabiliriz?" zirvesinde Albayrak Holding CEO'su Doç. Dr. Ömer Bolat ve MADO Dondurma Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Atilla Kanbur iş dünyasındaki mevcut durumu ve yapılması gerekenleri konuştu.

Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof.Dr Sedat Murat'ın moderatörlüğünde yapılan ikinci oturumda ise iş ahlakının öğretilebilirliği tartışıldı. "İş Ahlakı Nasıl Öğretilebilir?" ismiyle düzenlenen panelde konuşan Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, kişiler özelinde iş ahlakı eğitim ve öğretiminin nasıl zorlaştırıldığını anlattı.

İş ahlakının öğrenilebilir ve öğretilebilir bir şey olduğunun altını çizen Torlak, "Kapitalist sistemin hakim olduğu dünyada öğreti zor olmasına rağmen hayal değil gerçekleştirilebilir. Sekülerizmin parçaladığı zihinlerde iş ahlakı öğretimi ve öğrenilmesinin ne kadar anlamlı bir karşılığı var diye baktığımızda ise işin daha güç olduğunu söyleyebiliriz. Ama biz madem yaratıldık, insanız bütün zorluklara rağmen bunu gerçekleştirmekte boynumuzun borcu." dedi.

İş ahlakının tartışılmasındaki temel hedefin piyasada adil rekabet edebilecek girişimciler ortaya çıkarmak olduğuna işaret eden Torlak, söz konusu girişimcilerde olması gereken niteliklere, ahlaki davranışlarda dinin önemine değinerek, katılımcılara mevcut durum, yapılması gerekenler ve mevcut durumun nedenleri, meslek ahlakı hakkında bir sunum yaptı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan ise Kuran-ı Kerim'de geçen "Emrolunduğun gibi dosdoğru ol" ayetine atıfta bulunarak, Kuran-ı Kerim'de geçen insan davranışına dair emredilen ayetlerle ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Dinin öğretimi ile ahlakın kazandırılmasının önemine işaret eden Gürcan, iş ahlakının öğrenileblir ve öğretilebilir bir şey olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Yıldız Teknik Üniversitesi Ömer Torlak Erdoğmuş Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title