Haberler

Türkiye-İran Basını Arasında İşbirliği Protokolü

Güncelleme:

Van'da düzenlenen Türkiye- İran Van Forumu'nda Şehrivan Gazetesi ile İran'ın Tebriz kentinde yayın yapan Asr-ı Azadi Gazetesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Van'da, 23-25 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Türkiye- İran Van Forumu'nda düzenlenen "Sektörel ve Finansal Derinleşme" toplantılarında, Medya ve İletişim başlığı altında yapılan oturumda iki ülke arasında özellikle medya ve iletişim anlamında doğru enformasyon sağlanması anlamında bir işbirliğine imza atıldı. İran'da Tebriz merkezli yayın yapan Asr-ı Azadi Gazetesi ile Van'da yayın yapan Şehrivan Gazetesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İran Büyükelçisi Alireza Bıkdeli'nin de katıldığı oturumun ardından özellikle Van- İran arasındaki iletişimin ileriye taşınması anlamında görüşmeler yapan iki gazete arasında bir protokol imzalandı. Protokol Asr-ı Azadi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahid Peyman ile Şehirvan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Aytaç Aykaç arasında imzalanırken, toplantılarda resmi olarak kağıda dökülen bu işbirliği konuşmacılar ve katılımcılar tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Protokolün ardından konuşan Büyükelçi Bıkdeli, "Toplantıda gerçekleşen güzel gelişmelerden birisi oldu. Tarafları tebrik ediyorum" dedi.

Şehrivan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Aytaç Aykaç ise, "Van ve Türkiye'nin İran ile ilişkileri açısından çok önemli olan bu toplantıda iki gün boyunca bir birinden önemli konular ve sektörler konuşuldu. Büyük kazanımların yapıldığı toplantıda birçok noktada hep iki ülke arasındaki iletişimsizlik dile getirildi. Bu anlamda biz de burada tanışıp görüş birliğine vardığımız Sayın Peyman ile bir protokol imzaladık. Van'ın İran'da, İran'ın ise Van basınında daha iyi anlatılabilmesi ve ikili ilişkilerin ileriye taşınması anlamında böyle bir çalışma yaptık. Çok da olumlu bir şekilde karşılandı. Umarım bu anlaşma ve işbirliği de Van-İran arasındaki diğer görüşmelerle birlikte nihayete erer" dedi.

Asr-ı Azadi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Peyman ise, "Biz bu formdan büyük umutlar ile Türkiye'den ayrılıyoruz. Biz bundan önce İpekyolu adıyla Farsça, Türkçe, İngilizce dilleriyle bir dergi çıkardık. İki ülke ilişkilerinde bir rol üstlenmek için adımımızı atmıştık. Bu panelde de Şehrivan Gazetesi ile bunu daha iyi bir noktaya taşıdık. Artık iki ülke arasında birebir ilişkiler ile de birbirimizi halkımıza daha iyi anlatabileceğiz. Bu işbirliği sayesinde iki ülkenin iki şehrin birbirini tanıması ve daha iyi anlaması da kolaylaşacak. Büyük mutluluk duydum" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Tebriz İran Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title