Haberler

Türkiye İnovasyon Haftası' Etkinlikleri Hız Kesmeden Devam Ediyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından düzenlenen "Türkiye İnovasyon Haftası" tüm hızıyla devam ediyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından düzenlenen "Türkiye İnovasyon Haftası" tüm hızıyla devam ediyor.

İnovasyon Haftası etkinlikleri, 2. gününde Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde sabah saatlerinde yapılan açılış konuşmaları ile başladı. Programın açılış konuşmasını Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi yaptı. 'Türkiye'nin cari açığı yok; Türkiye'nin inovasyon açığı var' diyen Büyükekşi, şöyle konuştu:

"Birçok konuşmamda şunun altını çiziyorum. 'Türkiye'nin cari açığı yok; Türkiye'nin inovasyon açığı var' diyorum. O yüzden de biz geleceğe ihracatçılar olarak en büyük katkıyı yapabilmek için inovasyona, tasarıma, markaya ve Ar-Ge'ye çok büyük önem veriyoruz."

Evliya Çelebi'nin Gaziantep'i dünyanın göz bebeği olarak nitelediğini anımsatan Büyükekşi, "İnovasyon denince insanların mutlaka ümitvar olması lazım. Biz de İstanbul'da başladığımız inovasyon çalışmalarını yapmaya İzmir, Ankara daha sonra Gaziantep'te sizlerle beraberiz. Gaziantep'in çok önemli bir sanayisi var. Çok önemli bir ihracat kenti, çok önemli bir istihdam kenti. Çok farklı bir şehir. Geçmişte Gaziantep'e yolu düşen Evliya Çelebi özellikle yörenin her evini, her bağını bahçesini İrem Bağı'na benzetiyor. Bu kenti anlatmaya ne dil yeter ne de kalem diyor. O yüzden 'Gaziantep dünyanın göz bebeği' diyor. Geçmişte de aynıydı, bugün de aynı. O yüzden biz de Gaziantep'e yaraşır, Gaziantep'e uygun inşallah sadece işletmelerimizle değil müziğiyle kültürüyle tarihiyle sanata verdiği önemle inşallah çok daha güzel bir Gaziantep'i hak ediyoruz. El ele vererek çok daha güzel bir Gaziantep'e ulaşabilmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz" dedi.

Büyükekşi'nin ardından kürsüye çıkan TEB Holding Yönetim Kurulu Üyesi Varol Civil, inovasyonun önemine değindi. Gaziantep'in her zaman kendilerini heyecanlandırdığını aktaran Civil, "Gaziantep'te olmak her zaman bizi heyecanlandırdı. Gerçekten enerjisi, iş yapma enerjisi farklı olan bir kent. Aslında böyle olduğu için çok fazla tereciye de tere satmaya gerek yok. İnovasyonu yaygınlaştırmak, inovasyonu daha güçlü firmalara bireylere, gençlere yayabilmek için İnovasyon Haftası'nı son derece önemsiyoruz. Ülkemizin çok fazla enerji kaynakları yok. Bir taraftan da rakiplerimizi geçmek zorundayız. Dolayısıyla bizim en önemli özelliklerimizden birisi de girişimcilik ruhumuz. Bu girişimcilik ruhumuzu girişkenlikten girişimciliğe geçmek için inovasyonu kullanmak durumundayız. Biz bu nedenle inovasyonu girişimciliğin önünde giden bir adım olarak görüyoruz" diye konuştu.

Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel ise konuşmasında Türkiye'nin son yıllarda büyük gelişmeler katettiğini belirtti. Türkiye'nin artık içine kapalı bir ülke olmadığını kaydeden Şenel, "Hepimizin çok iyi bildiği gibi Türkiye son yıllarda ekonomik alanda çok önemli başarılara imza attı. Dünya ekonomisi ile dünya entegrasyonu ile ilgili çok önemli entegrasyonlar sağladı. Bu karar aslında 1980 yılında verilmişti. Türkiye artık içine kapanan bir ülke değil dünyaya daha fazla entegre olan ve ihracatla büyüyen, ihracata dayalı bir modelle kalkınan ülke olma hedefini benimsedi. Geçilen bu süre içerisinde çok önemli mesafeler elde edildi" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Dennis Hong 'Teknoloji' konulu bir konferans verdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Büyükekşi Evliya Çelebi Gaziantep Türkiye Politika Güncel Haberler

title