Haberler

Türkiye İnovasyon Haftası' Ankara'da Başladı

Ekonomi Bakanlığı'nın desteği, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri'nin (OAİB) koordinasyonuyla düzenlenen 'Türkiye İnovasyon Haftası Ankara Etkinlikleri' gençleri, akademisyenleri ve iş dünyasını buluşturdu.

Üretimde, ihracatta yüksek katma değerli ürünlere odaklanan Türkiye'nin bu hedeflere ulaşabilmesi için Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) yaktığı inovasyon ateşi Ankara'da devam ediyor. 'Sınırsız İnovasyon, Sınırsız Potansiyel' sloganıyla Ankara Congresium'da başlayan ve iki gün sürecek 'Türkiye İnovasyon Haftası Ankara Etkinlikleri'nde dünyaca ünlü konuşmacılar öğrencilere, akademisyenlere, iş ve siyaset dünyasına radikal inovasyonun şifreleri sunuldu.

Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle TİM ile Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) tarafından koordine edilen etkinlikler, Arçelik, TEB, THY ile Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin stratejik ortaklığı ve partner ülke Fransa'nın katkılarıyla düzenleniyor.

'Türkiye İnovasyon Haftası'nin etkinliklerinin Anadolu'ya yayılmasının önemine değinen TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, inovasyonda birinci sırada olmayı hedeflediklerine değinerek bunun için en büyük motivasyonun gençler olduğunu vurguladı. Büyükekşi, "Amacımız, inovasyon ve girişimcilikle yeni bir ekosistem yaratarak 13 milyonluk genç nüfusumuza meydanı bırakmak. Etkinliklerimize katılım her geçen yıl artıyor. Umuyoruz ki, bu sayede, ülkemiz kendi potansiyelini keşfedecek ve inovatif düşünce yaygınlaşacak" diye konuştu.

İNOVASYONLA EN KÜÇÜK DÜŞÜNCE, UFUKLAR AÇABİLİR

Geleceğin ancak inovasyonla yakalanabileceğine vurgu yapan Büyükekşi, inovatif fikirleri de örnek gösterdiği konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yeni bir şeyler ortaya koyabilmek elbette zor. Ancak, bu zorluğu aşabilmek için gerekli olan tek şey kararlı olmak. Hata yapmaktan korkmamalıyız. Sürekli denemeliyiz. Hayallerimizin peşinden koşmalıyız. Ancak bu sayede rekabetçi olabiliriz. Bunun için üniversitelerin akıl teri ile sanayinin alın terini birleştirmek istiyoruz. Teorik olarak bir şeyler düşünmek önemli. Ama bunu pratiğe dökemezsek değeri olmayabilir. İnovasyon denince akla çok kapsamlı büyük şeyler gelmesin en küçük bir düşünce bize yeni ufuklar açabilir. Bir örnek, 1987 yılında Amerikalı bir pilot, uçuş notlarını taşımaktan bıkmış ve çantasının altına tekerlek takmış. Bu basit icat sayesinde, bugün tekerlekli valizleri kullanıyoruz. Ayrıca insanların bütün dünyada konaklama yerleri bulmasına yönelik bir uygulama olan AIRBNB, tek bir odası olmadan 191 ülkede faaliyet göstererek bugün kendi piyasasındaki 21 milyar dolarlık market değeriyle dünyada 3. sırada yer alıyor".

"HEDEF DÜNYA TİCARETİNDEN DAHA FAZLA PAY ALMAK"

Etkinliklere katılan Ekonomi Bakanı Mustafa Eltaş da ticarette kuralların değiştiğini, farklı olanın ve insan yaşamını kolaylaştıranın önde olduğunu vurguladı. "Küresel ticaretin dinamiklerinden olumsuz etkilenmemek için ihracatçılarımız artık markalı ürünlere yöneliyor. Ar-Ge'ye yatırım yapıyor, tasarım yapıyor. Bunlar insan kaynağına dayanan çalışmalardır. Birkaç dil bilmek, birkaç bilgisayar programı bilmek artık yeterli değil. Geleceği görmek, trendleri yakalamak, vizyon sahibi olmak önemlidir" diye konuşan Bakan Elitaş, bu nedenle inovasyonun önemine dikkat çekti ve Türkiye'nin ihtiyacının dünya ticaretinden daha fazla pay almak olduğunu kaydetti.

OAİB Koordinatör Başkan Yardımcısı Şerafettin Ceceli, tüm katılımcıların kendileri için en önemli olduğunu vurgulayarak etkinliklerde ilk kez yenilik olarak izleyicilerin yaka kartlarının tümünde 'VIP' yazıldığını belirtti. Bir başka yeniliğin de yaka kartlarındaki kare kodların okutularak etkinliklere not verilebileceğini aktaran Ceceli, bu notlar sayesinde neyi iyi neyi eksik yaptıklarını görebileceklerini söyledi. Partner ülke Fransa Türkiye Büyükelçisi Charles Fries de iki ülke arasındaki bilim, sanayi ve kültürel işbirliklerine değinerek Türkiye'de faaliyette bulunan Fransız markalarının yatırımlarına dikkat çekti.

"YENİ SEKTÖRLER İÇİN RADİKAL İNOVASYON YAPIN"

Türkiye İnovasyon Haftası Ankara Buluşmaları'nın önemli konuşmacılarından 'Art of Innovation' kitabının yazarı ve sihirbaz Dimis Michaelides, katılımcılara inovasyonun şifreleri arasında yaratıcılık, metod, adanmışlık, yaptığı işi sevme, ekip ruhu gibi özelliklere dikkat çekti. Başarıların ardından ekip ruhunun altını çizen Michaelides, "Bunun için hedefin belirlenmesi ve bunun yol haritasının çizilmesi gerek. Her şeyin değiştirildiği, yeni sektörlerin gündeme geldiği çalışmalara radikal inovasyon diyoruz. Ekibinizi bu yönde kanalize ederseniz başarıya ulaşabilirsiniz" diye konuştu.

Etkinliklerde ayrıca yerli ve yabancı 55 konuşmacı, Ar-Ge merkezi, teknopark, bilim ve teknoloji merkezi dahil olmak üzere 37 katılımcı kurum, eş zamanlı 'Maker Hareketi', 'B2Student', 'Drone Show' olmak üzere birçok etkinlik yer alıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Bakanlığı Mehmet Büyükekşi Türkiye Fransa Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title