Haberler

Türkiye İnovasyon Haftası Adana Etkinliği

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "İhracatta, üretimde, sistemde veya aklınızda bir şeyleri değiştirerek biz bu yarışta dünyanın 16. büyük ekonomisi olan en iyilerin içerisinde kalmak ve daha ileriye gitmek için önemli adımlar, atılımlar yapmak gerektiğine inanıyorum.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "İhracatta, üretimde, sistemde veya aklınızda bir şeyleri değiştirerek biz bu yarışta dünyanın 16. büyük ekonomisi olan en iyilerin içerisinde kalmak ve daha ileriye gitmek için önemli adımlar, atılımlar yapmak gerektiğine inanıyorum." dedi.

Özdemir, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yenilikçi çalışmaların ihracatla buluşması, inovasyon kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla Adana Sanayi Odası (ADASO) ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin (AKİB) ev sahipliğinde, Ekonomi Bakanlığı, Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Kalkınma Ajansı desteğinde Adana'daki bir otelde düzenlenen "Türkiye İnovasyon Haftası" Adana' etkinliği kapsamında düzenlenen "Türk İş Dünyası" panelinde yaptığı konuşmada, kendisinin akademisyen kökenli olduğunu, doktorasını yaparken LİMAK'ı kurduğunu ve daha sonra inovasyon anlamında başarılı işler yapmaya çalıştığını anlattı.

İnovasyondan vazgeçemeyeceklerini ve Türkiye'nin büyümek isteyen bir ülke olduğunu ifade eden Özdemir, "Bugün 1 kilogram ihracatın değeri 1,5 dolar, gelişmiş ülkelerde ise bunun 4,5 dolar civarında. Demek ki gidecek çok mesafemiz var. Bir şeyler yapıp bir şeyleri değiştirmemiz lazım. İhracatta, üretimde, sistemde veya aklınızda bir şeyleri değiştirerek biz bu yarışta dünyanın 16. büyük ekonomisi olan en iyilerin içerisinde kalmak ve daha ileriye gitmek için önemli adımlar, atılımlar yapmak gerektiğine inanıyorum." diye konuştu.

Gelişmiş ülkelerin inovasyon konusunda büyük yatırımlar yaptığını belirten Özdemir, Türkiye'nin de büyük hedefleri olan bir ülke olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin yarışın dışında kalmaması gerektiğini vurgulayan Özdemir, şöyle devam etti:

"Bizim yakalayabileceğimiz çok önemli bir nokta var. Bunun ismi endüstride dört sıfır. Yani bunun anlamı; endüstri veya sanayide robotların kullanılmasına üretimde dört sıfır deniyor. Türkiye eğer akıllı olursa, üniversitelerimizle biz iş adamları, sanayiciler el ele verip Ar-Ge'ye önem vermeliyiz. Son zamanlarda çıkan yasalar bizde Ar-Ge konusunda şirketlerimize belli bütçelerin harcanmasına yetki verdi. Bunları akıllı kullanabilirsek biz Türkiye olarak endüstri ve sanayide dört sıfırı uygulayıcı bir ülke olup bunu yalnızca ülkemizde uygulamakta kalmayıp dışarıya satarsak çok önemli kazanımların olacağına inanmaktayım."

Kaynak: AA / Ekonomi

Limak Holding Nihat Özdemir Akdeniz Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title