Haberler

Türkiye İnovasyon Haftası" Açılış Töreni

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, üniversite ve sanayi işbirliklerine çok büyük önem verdiklerini belirterek, "Üniversitelerin akıl teri ile sanayicilerin alın terini birleştirmek istiyoruz. Mutlaka ve mutlaka fikirlerin pratiğe dönüşmesini istiyoruz." dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) "Türkiye İnovasyon Haftası" etkinliğinin açılışı, ATO Congresium'da düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Etkinliğe, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, destek veren ülke adına Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Şerafeddin Ceceli ve TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ile çok sayıda davetli katıldı.

Büyükekşi, açılışta yaptığı konuşmada, inovasyon çalışmalarının büyük önem taşıdığını ifade ederek, TİM olarak bu yolda hızla ilerlediklerini ifade etti.

İnovasyon yapmak için hata yapmaktan korkmamak gerektiğine dikkati çeken Büyükekşi, "İnsanlar hata yapa yapa yeni bir şeyler bulabilir. İnsanlar hata yapmaktan korkarsa yeni şeyler üretemezler. Sürekli yeni bir şeyler denemeliyiz. Sürekli hayallerin peşinden koşmalıyız. Ancak bu sayede geleceği inşa edebiliriz." diye konuştu.

Üniversite sanayi iş birliklerine büyük önem verdiklerini ifade eden Büyükekşi, "Üniversitelerin akıl teri ile sanayicilerin alın terini birleştirmek istiyoruz. Mutlaka ve mutlaka fikirlerin pratiğe dönüşmesini istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İnovasyon denilince sadece çok kapsamlı projelerin düşünülmemesi gerektiğini vurgulayan Büyükekşi, bu çerçevede hayata geçirilecek küçük bir yeniliğin bile inovasyon konusunda ön açıcı olabileceğine işaret etti.

"Gençleri yarına hazırlıyoruz"

Büyükekşi, gençlere büyük önem verdiklerini ifade ederek, 150'ye yakın üniversiteden seçtikleri 2 bin öğrenciyi "İnovatim" çatısı altında topladıklarını kaydetti. Öğrencilere çeşitli eğitimler verildiğini ifade eden Büyükekşi, bu kapsamda hem yurt içinde hem de yurt dışında ön açıcı, yarına hazırlayan çeşitli destekler sağlandığını dile getirdi.

İnovasyon kapsamında yapılan etkinliklerin büyük finalinin aralık ayında İstanbul'da gerçekleştirileceğini bildiren Büyükekşi, "İnşallah burada yaktığımız inovasyon ateşi, tüm ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır." ifadesini kullandı.

Diğer konuklar

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries da Türkiye'de önemli inovatif çalışmaların yapıldığını ifade etti. Fries, söz konusu organizasyonun büyük önem taşıdığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür iletti.

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici de teknolojinin getirdiği nokta itibarıyla kolektif hareket edilmesi gerektiği ifade ederek, "Çok daha fazla girişimci ve inovatif düşünen insana ihtiyaç var. Kolektif düşünme ve sayıyı artırma ihtiyacı var." diye konuştu.

TEB'in KOBİ bankacılığı konusunda dünyanın en iyilerinden biri seçildiğini anlatan Leblebici, "Bizler için en büyük şey para değil, insanlarımızı cesaretlendirebilmek." dedi.

Leblebici, kadın girişimcilerin çok çalışkan ve özverili olduklarını belirterek, ekonomi açısından kadın girişimcilerin büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Şerafeddin Ceceli de inovasyonun hayatının her noktasında büyük önem taşıdığını ifade etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türk Ekonomi Bankası Mehmet Büyükekşi Ümit Leblebici Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title