Haberler

"Beyaz Eşya Üretim Adedimiz 16 Milyonu Aşacak"

Güncelleme:

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Bakanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, "Bu yıl yıllık beyaz eşya üretim adedimiz 16 milyonu aşacak. Tüm bu faaliyetlerimizin sonunda şirketimizin cirosu son 5 yılda 2 kat arttı. Bu yılı 11 milyar liranın üzerinde bir ciroyla kapatmayı hedefliyoruz" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) düzenlediği Türkiye İnovasyon Haftası'nın açılışında yaptığı konuşmada, İnovasyon Haftası etkinliklerinin Türkiye açısından son derece faydalı olacağına ve inovasyon bilincinin yaygınlaşmasına önemli katkılar sağlayacağına inandığını dile getiren Çakıroğlu, rekabet gücünü arttırarak 2023 hedeflerine ulaşmak ve sürdürülebilir büyümeyi sağlayabilmek için inovasyon süreçlerinin odak noktasına yerleştirilmesi gereken çok önemli bir konu olduğunu söyledi.

Arçelik olarak bugün Türkiye, Romanya, Çin ve Güney Afrika olmak üzere dünya çapında 14 üretim tesisiyle, 25 bin çalışanla faaliyet gösterdiklerini ifade eden Çakıroğlu, 100 den fazla ülkede distribütörleri aracılığıyla ürün ve hizmet sunduklarını anlattı.

Çakıroğlu, dünya genelindeki ofislerinde 28 farklı dil konuşulduğunu, hazine yönetimlerinin 22 farklı para birimiyle işlem yaptığını belirterek, global Arçelik vizyonlarını dünyaya saygın bir şekilde ifade ettiklerine dikkati çekti.

Küresel organizasyonlarını geliştirmeye ve güçlendirmeye devam etiklerinin altını çizen Çakıroğlu, çevresel ve sosyal sorumluluklarının da farkında olarak hareket etiklerini, kaynakların verimliliklerine son derece önem verdiklerini anlattı.

"Vizyonlarımızın kalbinde inovasyon var"

Arçelik Genel Müdürü Çakıroğlu, vizyonlarını destekleyen stratejilerinin kalbinde inovasyonun yer aldığını ifade ederek, "Türkiye'nin en fazla Ar-Ge merkezine sahip ve sektöründe Ar-Ge'ye en fazla kaynak ayıran şirketiz. Toplam binin üzerinde Ar-Ge çalışanına sahibiz. Bu sayede kendi özgün teknolojimizi geliştiriyoruz. 22 yıllık köklü Ar-Ge deneyimimizin getirdiği teknolojik yenilik sürdürlebilir rekabet gücümüzü arttırıyor. Bu sayede sektörümüzde bizi ayrıştıracak, teknolojisi, tasarımı ve kalitesiyle rekabetçi, çevre dostu ve yenilikçi ürünleri tasarlayarak dünya pazarlarına sunuyoruz. Fikri haklarımızı korumaya önem veriyoruz. Türkiye'den Dünya Fikri Haklar Örgütü'ne yapılan patent başvurularının 3'te 1'inden fazlasını biz sağlıyoruz" diye konuştu.

Çakıroğlu, inovasyon süreçlerinde pazar analizlerinin çok önemli yer tuttuğunu anlatarak, farklı coğrafyalarda tüketicilerin alışkanlıklarını ve yaşam tarzlarını yerinde incelediklerini, beklentileri ve ihtiyaçları karşılayacak hatta daha ötesine geçmek üzere yenilikçi fikirleri değerlendirdiklerini anlattı.

İnovasyonu sadece ürünle sınırlandırmadıklarını, ürünle birlikte inovatif yaklaşımları hayata geçirdiklerini dile getiren Çakıroğlu, şunları kaydetti:

"Her aşamada geliştirilen inovatif çözümler sektörde fark yaratmamızı sağlıyor. Bu yıl mayıs ayında sadece Eskişehir işletmemiz, 374 bin adet buzdolabı üretti. Tatil günlerini düşersek günlük 15 bin adet üretime tekabül ediyor. Ekim ayında sadece İngiltere'ye 220 bin adet beyaz eşya sevkiyatı yapıldı. Yıllık beyaz eşya üretim adedimiz bu yıl 16 milyonu aşacak. Tüm bu faaliyetlerimizin sonunda şirketimizin cirosu son 5 yılda 2 kat arttı. Bu yılı 11 milyar liranın üzerinde bir ciroyla kapatmayı hedefliyoruz. Geldiğimiz noktada gelirlerimizin yüzde 60'ını yurt dışı faaliyetlerimizden elde ediyoruz. Türkiye'nin en fazla ihracat yapan 6. şirketiyiz. En fazla engelli istihdam eden şirket de biziz. Bütün bu sonuçların arkasında Ar-Ge ve inovasyon gücümüz yer alıyor. İnovasyon gücümüzü en üst seviyede önem verdiğimiz kalite ve tasarımla destekliyoruz."

Romanya'da ve Güney Afrika'daki markalarıyla da açık ara lider olduklarının altını çizen Çakıroğlu, Beko'nun son 5 yıldır Avrupa pazarında pazar payını en çok arttıran marka olduğunu ve Batı Avrupa'da en çok satılan buzdolabı markası olduğunu söyledi.

Çakıroğlu, katma değeri daha yüksek ürün ve hizmetlerin ihracında anahtarın inovasyon olduğunu vurgulayarak, "İnovasyon alanında hedeflediğimiz başarıyı elde edebilmek için ekonomi, teknoloji ve pazar çevresindeki değişimleri iyi analiz ederek bunları birer fırsata çevirmemiz gerekiyor. Bunun için Türkiye'deki ve yurt dışındaki kuruluşlar tarafından geliştirilen bilgi ve teknolojilerden yaralanabileceğimiz işbirliği ağlarını genişletmeli ve etkin olarak kullanmalıyız. İnovatif fikirlerin ortaya çıkabileceği ve bu fikirlerin kolayca tartışılabildiği platformların ve esnek süreçlerinin oluşturulmasını teşvik etmeliyiz. İnovasyon alanında yapılacak çalışmaların desteklenmesi hepimiz için önemli bir sorumluluktur" değerlendirmesini yaptı.

-"İnsansız araçla ilk defa geleceğe doğru bir adım attık"

"Google insansız araç inovasyonu insanı nereye götürüyor" konulu konferans veren Google X'in kurucusu ve Udacity Üst Yöneticisi (CEO) Prof. Dr. Sebastian Thrun ise inovatif olmanın 4 unsurdan oluştuğunu, bunların ise, "iyi bir vizyona sahip olmak", "dünyayı değiştirmeyi istemek", "deney yapma konusunda tutkulu olmak" ve "mümkün olmayan bir şey yoktur diyebilmek" olduğunu belirterek, dünyada "hayır" diyen çok insanın bulunduğuna ancak kişinin bunlara kulak asarsa başarılı olamayacağına işaret etti.

Çocukken en sevdiği arkadaşını bir trafik kazasında kaybettikten sonra, kendi kendine gidebilen bir otomobil yapmayı çok istediğini dile getiren Thrun, yıllar sonra konuyla ilgili ABD'de kendi kendini sürebilen bir otomobilin üretilip üretilemeyeceğini görebilmek için bir yarışma başlatıldığını anlattı.

O noktada pek çok insanın bunun mümkün olamayacağını söylediğini aktaran Thrun, yarışmada hiçbir aracın başarılı olamadığını hatta bir süre sonra araçların patladığını söyledi.

Thrun, bu süre zarfında çamura battıklarını, ağaçlara çarptıklarını, arabaları itmek durumunda kaldıklarını hatta New York Times'ta başarısızlıklarıyla ilgili makale dahi yayınlandığına dikkati çekerek, "Yeni bir şey icat etmek doğum yapmak gibi acılı bir süreç. Başka bir yarışmada ise ilk defa robot bir araç birinci geldi. Sanırım ilk defa geleceğe doğru önemli bir adım atmış olduk. Ulaşım alanında da çok önemli bir gelişme oldu. Peki bunu nasıl yaptık? 6 kişiyle bunu yaptık. Bir takım şeyler inşa ettik, denedik, başarısız olduk, tekrar denedik, test ettik ve sonuçta bir noktada başarılı olduk. Benim için test etme, deneme, başarısızlığa uğrama döngüsü olmazsa olmaz. Bu döngüden geçmeden başarıya ulaşamıyorsunuz" diye konuştu.

Birkaç yıl sonra Google'a katıldıklarını ve bu projeyi geliştirdiklerini belirten Thrun, Google'ın kendi kendini sürebilen araç projesinin bu şekilde doğduğunu ifade etti.

Thrun, daha sonra kendilerine bir rota belirlediklerini ve aracın, şehir içinden, trafik ışıklarından, yayaların bulunduğu yerlerden geçtiğini, dağlara tırmanabildiğini anlattı.

Aracın normal bir şekilde seyredebildiğini ve şuana kadar 700 bin mil hiçbir kaza olmadan devam ettiğini belirterek, "Başına gelen şeylerin hiçbiri teknolojiyle ilgili değildi. Araba o kadar iyi gidiyor ki ben ailemle tatile giderken eşim sen kullanma google kullansın diyor" ifadesini kullandı.

Google gözlüğüyle anlık fotoğraf çekip internette yayınladı

Google gözlüğünün ise insanı özgürleştirecek bir şeye ihtiyaç duyulması fikrinden ortaya çıktığını dile getiren Thrun, "Telefon cebinizdeyken, ellerinizi kullanmadan özgürce hareket edebiliyorsunuz. Gözlük hem hafif hem de kullanımı kolay. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) birçok öğrenci cihaz geliştirdi. Ancak bu cihazlar hem ağırdı hem de insan kullanmaya kalktığında komik görünüyordu. Kendimize sorduğumuz soru, bütün gün takabildiğimiz bir cihaz olabilir mi? Neredeyse bütün uzmanlar bunun imkansız olduğunu söyledi. Ama şu anda Google Glass'ı kullanan binlerce insan var" diye konuştu.

Konuşması esnasında gözlüğüyle katılımcıların anlık fotoğraf ve videosunu çekerek internette yayınlayan Thrun, gözlüğün insanı özgürleştirdiğini ve internete veri yükleme işleminin telefonunkinden fazla zaman almadığını söyledi.

Eğitim alanında da çok tutkulu olduğunu dile getiren Thrun, UDACITY  ile öğrencilerin harç parası vermeden veya üniversitelere yüksek meblağlar ödemeden, internetten online olarak dersleri izleyebildiğini anlattı.

Thrun, derse 160 bin öğrencinin kayıt olduğunu ve bunların 23 binin dersi geçtiğini belirterek, dersin Türkçe dahil olmak üzere gönüllüler tarafından 44 dile çevrildiğini, 195 ülkeye ulaştığını söyledi.

Dersin bitiminde bir deney yaptıklarını dile getiren Thrun, "En başarılı Standford öğrencileriyle dünyadaki bütün öğrencileri kıyaslayalım. 412 öğrenci online öğrenciydi. Standford'dakiler değildi. 413. öğrenci Standford'un derslerine giren öğrenciydi. Bütün bu deneyim, öğrenciler için 60 sente mal oldu. Yüksek öğrenimin maliyetiyle bu online öğretimin maliyeti kıyaslandığında aradaki fark çok büyük" ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda artık öğrencilerinin de kendi derslerine girmediğini dile getiren Thrun, bir öğrencisine bunun sebebini sorduğunda, öğrencinin, "Sizin dersinizi internetten daha kolay izleyebiliyoruz. Üstelik durdurup geri alabiliyoruz, tekrar izleyebiliyoruz" dediğini aktardı. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Romanya Türkiye Google Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title