Haberler

Türkiye ile KKTC Arasında "Sosyal Güvence" Anlaşması İmzalandı

Türkiye ile KKTC arasında "Sosyal Güvence" anlaşması imzalandı Bakan Müezzinoğlu Kıbrıs müzakerelerini değerlendirdiÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu: " Gönlümüz özellikle son 1 buçuk yıldır Güney ve Kuzey Kıbrıs'ta yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlanmasını arzu ettik.

Türkiye ile KKTC arasında "Sosyal Güvence" anlaşması imzalandı

Bakan Müezzinoğlu Kıbrıs müzakerelerini değerlendirdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu : " Gönlümüz özellikle son 1 buçuk yıldır Güney ve Kuzey Kıbrıs'ta yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlanmasını arzu ettik. Ana vatan Türkiye olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'i olarak çok gayret sarf edildi. Bir adım, iki adım önde olabilme gayretleri gösterildi ama bütün buna rağmen Rum kesiminin ENOSİS anlayışı ne yazık ki buna yine fırsat vermedi"

"Türk halkının özgürlüğünü, geleceğe güvenli bir şekilde yürümesin dışında bir talebimiz yok. Özgürlüğün iki halkın birlikte yaşama, hak ve hukukunu koruyan bir bakışın dışında talebimiz yok ama onların ENOSİS anlayışı işin düğümünü oluşturuyor"

KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner :

"Ana vatan Türkiye, bizim Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde var olma sebeplerimizden en temel unsurlarından biri. Bu çerçevede ana vatan Türkiye bize her alanda olduğu gibi sosyal güvenlik alanında da desteklerini hiçbir şekilde aksatmadan ve sürekli bizleri destekleyecek şekilde sunmaktadır"

ANKARA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Güney ve Kuzey Kıbrıs'ta yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlanmasını arzu ettiklerini vurgulayarak, "Anavatan Türkiye olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'i olarak çok gayret sarf edildi. Bir adım, iki adım önde olabilme gayretleri gösterildi ama bütün buna rağmen Rum kesiminin ENOSİS anlayışı ne yazık ki buna yine fırsat vermedi" dedi.

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında "Sosyal Güvence" anlaşması imzalandı. İki ülkenin çalışma bakanları tarafından imzalan anlaşma ile birlikte 1987 yılında yapılan sosyal güvenlik anlaşması ve işbirliği güncellenmiş oldu.

İmzaların ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Müezzinoğlu, "Bugün son yıllarda gelişen koşullar her iki ülkenin parlamentolarında yapılan düzenlemeler doğrultusunda yer yer geliştirilmesi gereken konular oluştuğu için uzun süredir güncelleme üzerinde çalıştığımız gerek sosyal güvenlik alanında gerekse işgücü anlamındaki yasal düzenlemelerde güncelleme çalışmalarını tamamladık" diye konuştu.

"Ana vatan Türkiye olarak her zaman KKTC'deki soydaşlarımızın yanında olduk"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti olarak bütün alanlarda güçlü bir işbirliği olduğuna işaret eden Bakan Müezzinoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

"KKTC'yi güçlü bir geleceğe güvenle, özgürlük içinde yürüyebilmesi adına biz ana vatan Türkiye olarak her zaman KKTC'deki soydaşlarımızın yanında olduk olmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti hükumetlerinin bakanlık dinamiklerinin gelişmelerini onlara da aktarabilmek, tecrübe paylaşımı, birikim paylaşımı ve yakaladığımız başarıları onlarla paylaşarak; onlarında daha güçlü olmalarıyla ilgili ortak çalışmalarımızı her geçen gün daha güçlü hale getiriyoruz. Bakanlık düzeyinde de çalışmalarımızı geliştiriyoruz. 1987 yılında yaklaşık 30 yıl önce iki ülke Çalışma bakanlıkları arasında yapılan sosyal güvenlik analaşması ve işbirliği anlaşması bugün son yıllarda gelişen koşullar her iki ülkenin parlamentolarında yapılan düzenlemeler doğrultusunda yer yer geliştirilmesi gereken konular oluştuğu için uzun süredir güncelleme üzerinde çalıştığımız gerek sosyal güvenlik alanında gerekse iş gücü anlamındaki yasal düzenlemelerde güncelleme çalışmalarını tamamladık. Bugün değerli bakanımız ve heyetlerinin tamamladığı çalışmalar sonucu değerli bakanımızla anlaşmaları güncelliyoruz. İmza törenine geldik. Tekrar bu iki anlaşmanın her iki ülke çalışanları adına, ülke halkı adına katkı sağlamasını ve başarı getirmesini temenni ediyorum."

"ENOSİS anlayışı işin düğümünü oluşturuyor"

Konuşmasında Kıbrıs müzakereleri ve Rum kesimin ENOSİS kararına da değinen Müezzinoğlu, ENOSİS anlayışının işin düğümünü oluşturduğunu belirterek, "Daima yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Tabii gönlümüz özellikle son 1 buçuk yıldır Güney ve Kuzey Kıbrıs'ta yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlanmasını arzu ettik. Ana vatan Türkiye olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'i olarak çok gayret sarf edildi. Bir adım, iki adım önde olabilme gayretleri gösterildi ama bütün buna rağmen Rum kesiminin ENOSİS anlayışı ne yazık ki, buna yine fırsat vermedi. Artık neticede biz bize düşeni iyi yapmak oradaki Türk halkının özgürlüğünü, geleceğe güvenli bir şekilde yürümesin dışında bir talebimiz yok. Özgürlüğün iki halkın birlikte yaşama, hak ve hukukunu koruyan bir bakışın dışında talebimiz yok ama onların ENOSİS anlayışı işin düğümünü oluşturuyor. Ama artık kendileri bilir diyerek bundan sonraki süreci yine bugüne kadar olduğu gibi birlikte güçlü bir şekilde devam ettireceğiz. "

"Türkiye bize her alanda olduğu gibi sosyal güvenlik alanında da desteklerini hiçbir şekilde aksatmadan ve sürekli bizleri destekleyecek şekilde sunmaktadır"

Anavatan Türkiye'de bulunmaktan ve bir işbirliği ve sosyal güvenlik anlaşması imzalamaktan dolayı memnuniyetlerini ifade eden KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, şunları dile getirdi:

"Türkiye ve KKTC arasındaki bağlar her zaman söylediğimiz gibi ana vatan Türkiye, bizim Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde var olma sebeplerimizden en temel unsurlarından biri. Bu çerçevede ana vatan Türkiye bize her alanda olduğu gibi sosyal güvenlik alanında da desteklerini hiçbir şekilde aksatmadan ve sürekli bizleri destekleyecek şekilde sunmaktadır. Ben bu anlamada sayın bakana teşekkür etmek istiyorum çünkü bizlere donanımlarından, bilgilerinden ve tecrübelerinden aktarmış oldukları birçok konu ile üzerinde çok daha fazla zaman harcayıp, bu konularda fazladan bir maddi kayba uğramamanızı engelliyorlar." (SLCK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mehmet Müezzinoğlu Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title