Haberler

Türkiye ile Kenya Vize İtası Kaldırıldı

Güncelleme:

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye-Kenya vize itasının kaldırıldığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 1 Eylül tarihinden itibaren Kenya'ya seyahat edecek umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları için havaalanları başta olmak üzere gümrük kapılarında ve Kenya büyükelçiliklerinde vize itasının kaldırıldığını açıkladı. Yeni uygulamayla vize alınmasının en az 2 gün sürebildiği aktarılan açıklamada, vize alacakların Kenya'ya varışlarından önce 'www.ecitizen.go.ke' web sayfasındaki 'Services' bölümüne girerek elektronik vize almalarının gerektiği belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

E-VİZE ALMAK GEREKLİ

"Vatandaşlarımızın, Kenya'ya varışta, geçerli elektronik vizenin bilgisayar çıktısıyla birlikte, en az 6 ay geçerli pasaport, otel rezervasyonu, seyahat programı, (turist olarak gidiliyorsa) ziyaret edilecek yerlerin listesi ve (iş ve arkadaş ziyaretleri için) davet mektubu gibi tamamlayıcı belgeleri sınır polisine ibraz etmeleri gerekmektedir. E-vizeye sahip olmayan yabancıların uçağa kabul edilmeyebileceği ve ülkeye giriş taleplerinin reddedilebileceği söz konusu olması hasebiyle vatandaşlarımızın konuya hassasiyetleri rica olunur."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Kenya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

ziver:

İyi olmuş. Her sene hacı dedemle safariye çıkıyoruz

18
0
yanıtYanıtla
ABİDİK GUBİDİK:

ÇOK İYİ OLMUŞ ARTIK HER GÜN KENYAYA GİDİP GELİRİZ.

10
2
yanıtYanıtla
batmanli vatanndaş:

Kenya komik komik

5
0
yanıtYanıtla
ivan:

Bu tam bir aptallik . Turkiye yi afrikalilar basacak cok yakinda .

4
0
yanıtYanıtla
Vatan evladıMobil-IOS:

He tahip kenyalılarıda doldur ülkeye

4
0
yanıtYanıtla
konyalı:

vatandaş açtır buna bir çözüm arayın seyahat edecek para kimde var istersen avusturalyaya kaldır boş dava bu gidişle deyil Kenya kıbrısada gidemeyiz ekonomi çökmüş arkadaş bu ne hal

3
0
yanıtYanıtla
ilginç /:

bilin diye söylüyorum; somali gibi aç ülke bile bizden vize istiyor. hani şu tırlarla yardım gönderdiğimiz. . Kenya ne laynn. . .

3
0
yanıtYanıtla
HACI:

SIMDI BU VIZE KALKTIMI OLUYOR AYIP YAHU ADAM KANDIRMAYIN ORASI ÜSTELIK BIR AFRIKA ÜLKESI YAZIKLAR OLSUN BU KADARMI TÜRKÜN DEGERI?

2
1
yanıtYanıtla
Öyle böyle:

Bi ebola eksikti

2
0
yanıtYanıtla
Muslumanim:

Butun turk kizlari dustu zencilerin Eline

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title