Haberler

Türkiye ile Gambiya Sağlık ve Tıp Bilimlerinde İşbirliği Yaptı

Türkiye ile Gambiya sağlık ve tıp bilimleri alanlarında işbirliğine gitti.

Türkiye ile Gambiya sağlık ve tıp bilimleri alanlarında işbirliğine gitti.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Gambiya Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanlarında İşbirliğine Dair Anlaşmanın Onaylanması Hakkında Karar

Resmi Gazete'de yayımlandı. Anlaşma ile iki ülkenin sağlık sistemlerinin güçlendirilmesi hususunda destek verilmesi, sağlık personelinin kısa süreli eğitimi, bulaşıcı hastalıklarla mücadele ve ilaç ve tıbbi cihaz konularında işbirliği, anne-çocuk ölümlerinin azaltılmasına ilişkin tecrübe paylaşımı ve ortak proje geliştirilmesi gibi konularda işbirliği yapılabilecek.

Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Amerika Birleşik Devletleri Avrupa Özel Harekât Komutanlığı Arasında Türk Sualtı Taarruz (SAT)-A.B.D. Özel Harekât Kuvvetleri Müşterek Tatbikatlarının İcrasına İlişkin Mutabakat Muhtırasının Onaylanması Hakkında Karar da bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar, Dışişleri Bakanlığı'nın talebi üzerine, Bakanlar Kurulu'nca 16 Haziran 2014 tarihinde kararlaştırıldı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Gambiya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title