Haberler

Türkiye ile Endonezya Ortak Tank Üretecek

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ve Endonezya Milli Savunma Bakanlığı, ortak tank üretmek amacıyla Orta Ağırlıkta Tank Geliştirme Program Anlaşması imzaladı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ve Endonezya Milli Savunma Bakanlığı, ortak tank üretmek amacıyla Orta Ağırlıkta Tank Geliştirme Program Anlaşması imzaladı.

SSM'den yapılan açıklamada, söz konusu anlaşmanın, fikri ve sınai hakları Türkiye ve Endonezya'ya ait 2 adet prototip orta ağırlıkta tankın tasarlanması, üretilmesi, entegrasyonu ve sertifikasyonu ile mayın testlerinde kullanılmak üzere 1 adet gövdenin imalatını kapsadığı belirtildi.

Program kapsamında, gözetim faaliyetleri SSM ve Endonezya Milli Savunma Bakanlığı'nın belirleyeceği bir yürütme komitesince gerçekleştirilecek.

Ayrıca program çerçevesinde, FNSS Savunma Sistemleri AŞ, Endonezya firması PT Pindad'a orta ağırlıkta bir tankın tasarımı konusunda teknoloji transferi ve prototip üretimi konusunda iş başı eğitimleri verecek.

Program 37 ay sürecek ve birinci prototip araç PT Pindad mühendislerinin de katılımıyla Türkiye'de, ikinci prototip de PT Pindad tarafından Endonezya'da üretilecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Milli Savunma Bakanlığı Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title