Haberler

Türkiye ile Balkanların dostluğu Bursa ile gelişiyor

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Batı Trakya'dan Bursa'ya gelen konuklarına, Büyükşehir Belediyesi'nin Balkanlarda öncü olduğu çalışmalarını anlattı ve çalışmaların tek hedefinin de Türkiye ile Balkanlar arasındaki dostluğu pekiştirmek olduğunu söyledi.

Türkiye Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı'nın eşi Hülya Akıncı ile Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi (BAKEŞ) ve Batı Trakya Kadın Platformu üyesi kadınlardan oluşan heyet, Bursa gezilerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti. Başkan Altepe, Gönül Dostları Sofrası'nda bir araya geldiği Batı Trakyalı konuklarına, Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'dan Balkanlara uzanan çalışmalarını anlattı.
Bursa'nın Türkiye ile Balkanlar arasında dostluk köprüsü kurduğuna işaret eden Başkan Altepe, "Bursa'nın Balkanlarda önemli bir yeri var. Bursa'da Balkanların her köşesinden yaşayan vatandaşlar ve akrabaları var. Balkanlarda devamlı faaliyetimiz sürüyor. Türkiye ile Balkanların yakın olması oradaki ülkeler için çok önemli. Bizler de Balkanlardan heyetleri Bursa'da ağırlıyoruz, Bursa'yı tanımalarını istiyoruz. 13 yıldır belediye başkanıyım, 13 yıldır Balkanlarda en büyük lobi çalışmasını Bursa yaptı. Bizler sadece dostluğu geliştirmek istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı'nın eşi Hülya Akıncı da Batı Trakya Müslüman Türk azınlığının eğitim ve kültürel birikimine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren BAKEŞ'in çalışmalarını anlattı. Halkın kültürel varlığını korumasına katkı sağlayan el sanatları öğretmenlerine yönelik olarak Bursa gezisini gerçekleştirdiklerini söyleyen ve Bursa'yı bu geziyle daha yakından tanıdıklarını anlatan Akıncı, Başkan Altepe'ye el yapımı kravat takdim etti. Şükrü Köse'nin de hazır bulunduğu görüşmede Başkan Altepe, Bursa hakkında bilgiler de verdiği konuklarına çini bir plaket hediye etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Altepe Batı Trakya Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title