Haberler

Türkiye ile AB Arasındaki Mutabakat

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki düzensiz göçmenlere ilişkin mutabakat kapsamında 22 göçmen daha Türkiye'ye geri gönderildi.

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki düzensiz göçmenlere ilişkin mutabakat kapsamında 22 göçmen daha Türkiye'ye geri gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, göçmenler yoğun güvenlik önlemleri altında deniz yoluyla Türkiye'deki kabul merkezlerine sevk edildi.

Midilli Adası'ndan Cezayir uyruklu 5, İran uyruklu 5, Fas ve Afganistan uyruklu birer kişi gönderilirken, Sakız Adası'ndan 5 Afgan ile Sisam Adası'ndan ise 5 kişilik Iraklı bir aile iade edildi.

Gönderilenlerin tamamının kendi istekleriyle Türkiye'ye gönderilmek istediği bildirildi.

Bu arada, Yunanistan üzerinden Türkiye'ye geri gönderilen göçmenlerin sayısı 422'ye ulaşırken, mutabakatın yürürlüğe girmesinin ardından adalara yasa dışı yollarla gelen 8 bin 600 kişi adalarda kalıyor.

Düzensiz göç ve insan kaçakçılığı ile mücadele amacıyla Türkiye ile AB arasında 18 Mart'ta Brüksel'de mutabakata varıldı.

Türkiye, 4 Nisan'da başlayan uygulanmaya başlayan mutabakata göre, kendi topraklarından Yunan adalarına geçtiği kanıtlanan göçmenleri geri kabul ediyor. Bu kişilerden Suriyeli olmayanların Türkiye tarafından ülkelerine iade edilmesi için işlem yapılıyor. Suriyeliler ise Türkiye'deki kamplara yerleştiriliyor ve her birine karşılık kayıtlı Suriyeli sığınmacılardan biri AB ülkelerine yollanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Midilli Adası Cezayir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title