Haberler

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, "Türkiye Müslüman ülkelerin ABD’sidir" dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, "Türkiye Müslüman ülkelerin ABD'sidir" dedi.

"Türkiye Cumhuriyeti 30 yıldır terörle mücadele etmektedir. 7 Haziran'dan sonra da şehit haberleri kesilmemiştir. Hatta giderek artarak şehitlerimiz gelmektedir" diyen Ali Yavuz, "Her gün, her sabaha uyandığımızda bir şehit haberiyle uyanmaktayız. Biz Şehit Aileleri ve Gaziler olarak her şehit haberinde acılarımız tazeleniyor yüreğimiz yanıyor" ifadesinde bulundu.

Ali Yavuz, "Hangi şehit ailesinin evine ateş düştüyse bu ateş bizim evlerimize de düşmektedir" diyerek, "Çünkü şehit olan bizim canımız, ciğerimiz, evladımız. Bundan sonra şehit gelmemesi için devletimizin elinden geleni yapmasını istiyoruz. Dün 3 evladımız camide namaz kılarken arkasından haince vurularak şehit edildi. Cizre'de de 2 kahramanımız şehit edildi. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diliyoruz. İnşallah bu son olur. İçimizde terörle mücadele ederken Suriye'de Bayırbucak Türklerine karşı bir katliam başlatıldı ve onlarda kardeşimiz şehit edildi. Orada Kürt koridoru açabilmek için Avrupa devletleri ve Amerika çaba göstermektedir. Maalesef olan Müslüman kardeşlerimize oluyor" şeklinde konuştu.

Ali Yavuz açıklamasını şu şeklide sürdürdü:

"Hiçbir zaman Yahudi veya Hristiyanların yaşadıkları bölgelerde böyle olaylar olmuyor. Fakat Müslümanlar katlediliyor. Kuzey Irak ve Irak'ta binlerce Müslüman insanımıza katledildi. Oraya barışı getireceğini idda eden Amerika orayı devletsiz ve istikrarsız bir bölge haline getirdi. Bir ülkeden 4-5 ülke kuracak hale geldiler fakat biz Müslümanlar birleşmeliyiz. Bu birleşmede Türkiye'ye çok büyük görev düşmektedir. Türkiye Müslüman ülkelerin A.B.D'sidir. Bölgede en güçlü devlet Türkiye Cumhuriyetidir. Bu nedenle Müslüman ülkeleri ve Türkleri etrafında toplayarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz. Bayırbucak Türklerine yardım ettiğimiz gibi bütün Türk İslam alemine yardım etmemiz lazım. Son günlerde askerlerimiz Musul'a giderek Türkmen kardeşlerimize Müslüman kardeşlerimize yardım etmektedir. Böyle bir amaçla orada bulunmalarından memnunun ama başka bir amaç için gidilmişse bu durum Şehit Aileleri ve Gazileri'i çok üzer. Orada yapılacak bir yanlışlık Türkiye Cumhuriyeti'ni çok büyük zarara sokar. Tabi orada Türkmen kardeşlerimizin haklarını savunmak için bulunuyorlarsa bütün desteğimiz askerlerimizin arkasındadır." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

title