Haberler

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kongresi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğinin 4. olağan kongresi gerçekleştirildi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğinin 4. olağan kongresi gerçekleştirildi. Tek liste olarak gidilen kongrede mevcut başkan Mehmet Ali Demirdiyen yeniden başkanlığa seçildi.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kongreye şehit aileleri ve yakınlarının yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, MHP İlçe Başkanı Talat Şeker, Ereğli Kent Konseyi Başkanı Noyan Keskin, Ereğli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Temel Şahin, SP İlçe Başkanı Gökhan Göktaş da katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren başkan Mehmet Ali Demirdüyen, şehit çocuklarının maaşının bir bölümünün devlet kanalıyla bloke edilmesi gerektiğini söyledi. Şehit çocuklarının babasının olmadığını ve annelerinin de şehidin ailesinden çocuklarını kopardığını kaydeden Demirdüyen, şehit eşlerine verilen ev kredisi imkanının aynı zamanda onları yetiştiren büyüten anne ve babalarına da verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Demirdüyen konuşmasında "Şehit çocuklarının anneleri tarafından şehit yakınlarından koparıldığını kaydeden Demirdüyen "Şehit çocuklarımızın annesi var. Malumunuz babası yok. Anne de o çocuğu alıp gidiyor. Aileden koparıyor. Büyükbabasından, babaannesinden, amcasından, halasından. Tabi ki hayattır bu. Kopması gerekiyor mu? Kopmaması gerekiyor ama bu şartlar altında kopartılıp alıp götürülüyor. Bu çocuklarda anne kontrolünde. Annelerin bir çoğu da işte çalışıyor. Çalıştıkları için de yavrularına sahip çıkamıyorlar. Bu çocuklar sokaklarda berduş geziyorlar. Yanlış insanlarla geziyorlar. Çocuk oldukları için iyiyi ve kötüyü tahlil edemiyorlar. Devletimiz de bu çocuklara yakın mesafe destek vermelidir. Şehitlerin birinci derecede vasisi eşi olduğu için ev kredisini o kullanıyor. Düşünün arkadaşlar. Bir anne, bir baba bir bacı bir kardeş. Yavruyu o evde doğuruyor, okula o evden gönderiyor, askere 'Allah'u Ekber, Haydi oğlum, haydi git. ya gazi ol, ya da şehit' diyerek tekbir ve dualarla gönderiyor. Bir müddet sonra maalesef tabuta sarılı Türk bayrağı ile beraber geliyor. Aynı eve geliyor. Düşünün o anne ve babanın ondan sonra hayatlarında ki mücadeleyi. Pencereye çıkıyor oğlunu görüyor, balkona çıkıyor oğlunu görüyor, yatak odasına gidiyor oğlunu görüyor. Ama devlet o evde bizi mahcup ediyor, o evde oturtturmak zorunda kalıyor. Bunun da çaresine derhal bakılmalıdır diyorum. Bu acılar içerisinde bu psikoloji içerisinde yaşam zor oluyor" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından oy kullanımına geçildi. Üyelerin büyük çoğunluğunun oyunu alan Mehmet Ali Demirdüyen yeninden başkanlığa seçildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

zonguldak ak parti türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title