Haberler

Türkiye Hafızlık Yarışması'nın Finali Kahramanmaraş'ta Yapıldı

Güncelleme:

Türkiye'nin en büyük 3'üncü camisi olan Abdulhamithan Camisi'nde düzenlenen yarışmanın finaline bölge birincisi 10 hafız katıldı.

Türkiye'nin en büyük 3'üncü camisi olan Abdulhamithan Camisi'nde düzenlenen yarışmanın finaline bölge birincisi 10 hafız katıldı. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Osman Zeki Şener'in de katıldığı yarışmanın finalinde hafızlar tarafından kapalı zarflarda verilen Kuran'dan sureler okundu.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher, yarışmanın Kahramanmaraş'ta yapılmasının sevindirici olduğunu belirterek, "Her yıl 80 civarında hafız mezun ediyoruz. Özellikle erkek hafız anlamında ciddi anlamda bir atak var. Hafızlıkta ve güzel okumada iyiye doğru gidiyoruz. Bu anlamda bu yarışmanın burada yapılmasına sebep Kahramanmaraşlı kardeşlerimizin Kuran'a olan hizmetlerinden dolayı olsa diye düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hafız kardeşlerimi kutluyorum" dedi.

Jüri başkanlığını Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hilmi Karslı'nın yaptığı yarışmada Samsun bölgesinden İhsan Akoğlu birinci, İstanbul bölgesinden İsa Kırtepe ikinci ve Bingöl bölgesinden Sezai Kızılkaya ise üçüncü oldu. Dereceye giren hafızların ödüllerinin 1 Ekim'de Ankara'da düzenlenecek Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın açılış programında verileceği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title