Haberler

Türkiye Haber-İş Sendikası Adana Şubesi Genel Kurulu

Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, 15 Temmuz gecesi yaşanan kalkışma girişimine karşı Türk milletinin büyük bir dirayet örneği gösterdiğini söyledi. Solak, "Eğer bu kalkışma gerçekleşseydi Türkiye'nin geleceğini tahmin bile edemiyorum" dedi.

Türkiye Haber-İş Sendikası Adana Şubesi'nin 7. Olağan Genel Kurulu Seyhan Oteli'nde Genel Başkan Veli Solak, merkez yönetim kurulu üyeleri, Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Türk-İş'e bağlı sendika başkanları ve delegelerin katılımı gerçekleştirildi.

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Türkiye Haber-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Ahmet Gökhan Aydın, görev yaptıkları 3.5 yıl içinde üyelerin sorunlarının çözümü konusunda canla başla çalıştıklarını söyledi. Aydın, "Bu zaman zarfında elbette hatalarımız olmuştur. Ancak, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla bu hataları en aza indirgemek için çok uğraş verdik. Ülke olarak 15 Temmuz'da çok büyük bir badire atlattık. Milletimizin birliği ve bütünlüğü hain darbecilere geçit vermedi. Yaşadığımız sürecin bir an önce normale dönmesi en büyük dileğimiz" dedi. İş hayatında sıkıntıların var olduğunu da hatırlatan Aydın, "Sendikal hak ve özgürlükler ile kazanılmış haklarımızın korunması için var gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

Genel kurulda konuşan Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, 15 Temmuz gecesi yaşanan kalkışma girişimine karşı Türk milletinin büyük bir dirayet örneği gösterdiğini belirterek, "Eğer bu kalkışma gerçekleşseydi Türkiye'nin geleceğini tahmin bile edemiyorum. 240 can gitti. 4 tane soytarı çıkacak Pensilvanya'dan aldığı talimatla darbe yapacak yok öyle bir dünya. Sayın Cumhurbaşkanının kalkışma gecesi telefonla televizyona bağlanması büyük bir olaydır. Türk Telekom'un ne kadar önemli bir kurum olduğunun açık bir göstergesidir. Onun için bu olayı unutmayın, unutturmayın. Bulunduğunuz her ortamda bunu anlatın. Anlatın ki bu kurumun sıradan bir kurum olmadığını bilsinler. Kalkışma gecesi Türk Telekom'un Ankara ve İstanbul merkezlerine bastılar, Türksat'ın boş çanağını vurdular. 2 arkadaşımız şehit oldu. O gün telefonlar kesik, internet olmasaydı o gece herkes teslim olurdu" diye konuştu.

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ise, 15 Temmuz darbe kalkışmasını, Türk milletinin ani bir refleksle gösterdiği birlik ve beraberliğin önlediğini söyledi. Gülnar, "Türk halkı başta Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, seçilmiş milli iradeye ve demokrasisine sahip çıkmıştır" şeklinde konuştu.

Konuşmasında çalışma hayatında yaşanan sıkıntılara da değinen Edip Gülnar, 14 yıldır iktidarda olan AK Parti Hükümetinin, belirli zamanlarda işçinin gelecek teminatı olan kıdem tazminatını gündeme getirdiğini ifade ederek, "İşçinin bu hakkı hiçbir zaman elinden alınamaz. Özel Fon'a devredilemez. İşçinin bu hakkı çocuğunun çeyiz parasıdır, düğün parasıdır. Onun içindir ki kıdem tazminatı Türk-İş Konfederasyonu'nun kırmızı çizgisidir. Kıdem tazminatına dokunulduğu zaman genel kurulda alınan genel grev kararını hayata geçirmekten geri kalmayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. 112 delegenin oy kullandığı genel kurulda mevcut Başkan Ahmet Gökhan Aydın, yeniden başkan seçildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Türk İş Gülnar Yerel Haberler

title