Haberler

Türkiye Güreş Şampiyonası Batman'da Yapıldı

Güncelleme:

Batman'da 48 ilden yaklaşık 500 sporcunun katılım sağladığı Okullar arası Türkiye Güreş şampiyonası sona erdi.

Yarışmalara Batmanlı güreş severler de büyük ilgi gösterdiler.

Türkiye Güreş şampiyonasının açılış ve kapanış programına Batman Valisi Yılmaz Arslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aydın Ekinci, Spor Şube Müdürü Eyüphan Erdoğan, Güreş Federasyonu yetkilileri, Okul Müdürleri, kulüp başkanları ve çok sayıda antrenör izledi.

“FİNALLERE EV SAHİPLİĞİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

2013 yılında birçok dalda bölge ve Türkiye şampiyonluklarına ev sahipliği yaptıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aydın Ekinci, final müsabakalarına ev sahipliği yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Ekinci yaptığı açıklamada; “Sayın valimiz Yılmaz Arslan’ın büyük maddi ve manevi desteklerinin yanı sıra, Gençlik Spor ailesi ve il temsilcilerimizle birlikte tüm branşlarda ilimizde bölge ve Türkiye şampiyonluklarını almaya devam edeceğiz. Petrol kentimizin spor ile tanıtımını yapmak için elimizden geleni yapıyoruz. Memleketimizin güzel insanlarına, gençliğine ne kadar hizmet etsek azdır. 4 gün boyunca ilimizde konaklama, lokanta ve benzeri işyerlerinde alışveriş yapan sporcu kafileleri ekonomiye de ciddi katkıları olmuştur. Batmanlı esnaflarımızın bir nevide olsa yüzlerini güldürebilmişsek ne mutlu bizlere.” diye konuştu.

TÜRKİYE GREKO-ROMEN ŞAMPİYONLARI

Yapılan şampiyona sonucunda 29-32 kilogram Greko-Romen dalda Bursa’dan Ali Zor, 35 kilogramda Batman’dan Muhammed Acar, 38 kilogramda Siirt’ten Abdullah Toprak, 42 kilogramda Sakaraya’dan Serhat Kırık, 47 kilogramda İstanbul’dan B.Dursun Akkoç, 53 kilogramda İstanbul’dan Uğur Erdoğan, 59 kilogramda Bursa’dan Oktay Tuncay, 66 kilogramda Konya’dan Süleyman Akdoğan, 73 kilogramda Ordu’dan Emrullah Çubukçu ve 73-85 kilogramda Aydın’dan Mehmet Atçı sıkletlerinde Türkiye şampiyonu oldular.

TÜRKİYE SERBEST GÜREŞ ŞAMPİYONLARI

Batman’da yapılan Türkiye Serbest Güreş şampiyonasında kilolarında şampiyon olanlar zorlu maçların ardından belirlendi.

29-32 kilogramda Sivas’tan Furkan Hançerli, 35 kilogramda Batman’dan Doğan Kara, 38 kilogramda Ankara’dan Cavit Acar, 42 kilogramda Mersin’den Hamza Alaca, 47 kilogramda Ankara’dan Muhammed Yıldırım, 53 kilogramda Kahramanmaraş’tan Akşemsettin Tekke, 59 kilogramda Erzurum’dan Süleyman Dur, 66 kilogramda Erzurum’dan Oğuzhan Özdemir, 73 kilogramda Bursa’dan Mehmet Aygül ve 73-85 kilogramda Malatya’dan Ali Taşboru Türkiye şampiyonu olmayı başardılar.

“BATMAN’DAN 2 TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU”

Batman’da 48 ilin katılımı ile gerçekleşen Türkiye Güreş şampiyonasında Batman’lı güreşçiler şampiyonaya damgasını vurdu.

35 kg Muhammed Acar Greko-Romen stilde ve 35 kg Doğan Kara serbest stilde Türkiye şampiyonu olmayı başardı. Aynı zamanda Ferhat Dalmış ve Kenan Sonğul Türkiye 5. Olmayı başardı.

 “BATMAN’I ÇOK SEVDİK”

Batman’da 4 gün boyunca kalmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten katılımcı iller, ilk fırsatta tekrar gelmek istediklerini söyledi.

Batman’da insanların kendilerini çok sıcak karşıladıklarını belirten illerin kafile başkanları; “Batman’a gelmeden önce çok kararsız ve ön yargılıydık. Geldikten sonra bunun böyle olmadığını gördük. İnsanları bizi çok iyi karşılayıp en iyi şekilde ağırladılar. Batman gerçekten de çok modern ve gelişmiş bir ildir. Bize ev sahipliği yapan başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personelleri olmak üzere tüm Batmanlılara teşekkür ediyoruz.” diye konuştular.  

Kaynak: Temsilci / Spor

Türkiye Batman Aydın Yerel Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title