Haberler

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya "Ruhunu Ortaya Koymayanlarla Yollarımız Ayrılacak"

Özbekistan'nın başkenti Taşkent'te sona eren serbest stil Erkek ve Kadınlar Dünya şampiyonasında alınan başarıları değerlendiren Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya; "Ruhunu ortaya koymayanlarla yollarımız ayrılacak"dedi. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Taşkent'te alınan başarıları ve şampiyona sonrası yapılacak revizyonlarla ilgili DHA'ya özel açıklamalarda bulundu.

Özbekistan'nın başkenti Taşkent'te sona eren serbest stil Erkek ve Kadınlar Dünya şampiyonasında alınan başarıları değerlendiren Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ; "Ruhunu ortaya koymayanlarla yollarımız ayrılacak"dedi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Taşkent'te alınan başarıları ve şampiyona sonrası yapılacak revizyonlarla ilgili DHA'ya özel açıklamalarda bulundu.

Başkan Yerlikaya Dünya kürsüsüne en son 2007 yılında çıktıklarını belirterek şu açıklamalarda bulundu; "40 yıldan beri bir şampiyonada 4 madalya alamıyorduk. Burada 5 yari final yaptık ve 4 madalya aldık. 1 Altın, 1 Gümüş ve 2 Bronz madalya bizim için sevinç, mutluluk ve umut verici. Hatta bayan güreşi Türkiye'de kurulalı ve başlayalı ilk defa dünya da madalya alındı. Biz son iki seneden beri ilkleri başarıyoruz. 16 yıl aradan sonra Avrupa'da gençlerde takım şampiyonluğu, genç bayanlar tarihinde ilk defa dünya şampiyonluğu çıkardık, gençlerde ilk defa Avrupa şampiyonu çıkardık ilk defa yine bayanlarda, bunun gibi. Bu yıl hep ilkleri yaşıyoruz. İnşallah, serbest erkekler ve bayanların çizgisi, hırsı ve motivasyonu grekoromen'ede emsal olur. Bugün grekoromencilerimiz de mindere çıkacak. İnşallah bizim umudumuz, milletimizin umudu ve beklentisi büyük. Biz en iyisini yapmak istiyoruz. En iyisi için mücadele ediyoruz. En iyisini yapmak içinde imkanların tamamını seferber ettik. Bizlerde burada, aynı atmosferi, aynı heyecanı duyguyu paylaşıyoruz sporcu arkadaşlarımızla. Bu 2 yıllık yani, 18 aylık süreçte atmış olduğumuz adımların bu başarıya göre doğru olduğunu gösteriyor. Bunu biraz daha geliştirip daha iyisini yapmaya çalışıp 2016 ve 2020'ye hızlı bir şekilde hazırlanacağız"diye konuştu

DÜNYA ŞAMPİYONASI SONRASINDA RUHUNU ORTAYA KOYMAYANLARLA YOLLARIMIZ AYRILACAK

Şampiyonalar öncesini ve sonrasında alınacak radikal kararlarla ilgili olarak Hamza Yerlikaya, şunları söyledi

"Şimdi muhasebe yapıyoruz, hocalar, ekip ve yönetim kurulu olarak. Nerde aksaklık yaptık, neresi aksıyor, nereyi daha iyi yaparsak başarılı oluruzun formüllerinin yolunu arıyoruz. Bu yılda aynı şekilde şampiyonayı tamamladıktan sonra, Ekim veya Kasım gibi arkadaşlarla oturacağız. Nerede aksaklıklar olduğunu gözden geçireceğiz. Hangi arkadaşımız ayak uyduramıyor, hangi arkadaşın motivasyonunun düştüğünü hem hoca, hemde sporcu anlamında bunlara bakacağız. Çünkü biz ekibi gençleştirdik. 2016'ya sağlam bir ekiple gitmek zorundayız. Genç arkadaşların kazanılabilecek olanlarını kazanıyoruz, kazanamayacaklarımızı artık yol bu yol senin bu yolda durman zor işine bak diyoruz. Şimdi şampiyonadan sonra aynı şekilde ufak tefek "revizyonlarımız" olacak. Aksayanları gönlünü ve ruhunu ortaya koyamayanlara artık dur diyeceğiz. Ama ruhunu, canını artaya koyan, azim içinde kararlılıkla mücadele eden ve milletinin arkasında olduğunu bilenlerle yola devam edeceğiz. Durmayacağız, duramayız ve geriye bakamayız. Güreş camiasının geriye bakma gibi bir durumu yok. Hep ileri sağlam adımlarla gitmek zorundayız"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hamza Yerlikaya Özbekistan Taşkent Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title