Haberler

Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan İlişkileri

Türkiye, Gürcistan ve Azerbeycan parlamentolarının dışişleri komisyonu başkanları ve parlamento heyetleri, üç ülke arasındaki ilişkileri değerlendirdi.

Gürcistan'ın Batum kentinde bir araya gelen heyetlerin katıldığı toplantının ilk bölümünün ardından Türkiye, Gürcistan ve Azerbeycan parlamentolarının Dışişleri Komisyonları Başkanları Ahmet Berat Çonkar, Tedo Japaridze ve Samad Seydov, basın toplantısı düzenledi.

Çonkar, toplantıda, üç ülkenin birbirine çok daha yakın ve kuvvetli bağlarla bağlanabilmesi noktasında ekonomik, güvenlik, siyasi ve stratejik ilişkilerdeki önemli meselelerin görüşüldüğünü kaydetti.

Çonkar, "Ben inanıyorum ki Türkiye'nin, Gürcistan'ın ve Azerbeycan'ın ortaya koyduğu ortak çalışmalar bölgenin istikrarı, refahı ve güvenliği için esas teşkil edecek ve ilişkilerimiz dünyada da bölgede de güzel bir örnek olarak güzel mesaj verecektir" ifadelerini kullandı. Çonkar, amaçlarının toplumların yakınlaşması ve bölgede barış ile güvenliğinin her geçen gün kuvvetlenerek artılması olduğunu belirtti.

Gürcistan Parlamentosu'nun Dışişleri Komisyonu Başkanı Japaridze ise "Bölgesel sorunlar ve ekonomik ortaklığa değindik. Kültürel ilişkilerden de bahsettik" dedi.

Azerbeycan parlamentosunun Dışişleri Komisyonu Başkanı Seydov, Türkiye, Gürcistan ve Azerbeycan arasındaki güzel ilişkilerinin sürekli gelişmesi için düzenlenen toplantının, tüm dünyaya güzel bir örnek olduğunu belirtti.

Seydov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İlk toplantımız Bakü'deydi. Çok önemli konular üzerinde konuştuk, yeni bağlantılar kurduk, imzalar attık ve bu tür görüşmelere devam etmemiz gerektiğine karar verdik" dedi.

3. toplantının Türkiye'de düzenlenmesi planlanıyor.

Heyetler, bugün Batum'u gezecek, yarın ise Kutayisi şehrinde Gürcistan Parlamento Başkanı Davit Usupaşvili, Tiflis'te Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili tarafından kabul edilecekler. - Tiflis

Kaynak: AA / Güncel

Azerbaycan Gürcistan Türkiye Batum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title