Haberler

Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği'nden Soma İçin Yardım Kampanyası

Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı İbrahim Erdoğan, Soma'da yaşanan maden kazasına ilişkin, “TÜGED olarak da bu Soma hadisesine son derece üzüldük ve şehitlerimizin çocukları için bir kampanya başlattık. 30 tane çocuğumuza burs verecek durumdayız ama bu sayıyı biz istiyoruz ki en kısa zamanda 300’e, ailelerimizin sayısı kadar, çocukları olan ailelerimize özellikle bu yardımlarla buluşturacağız” dedi.

Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı İbrahim Erdoğan, Soma'da yaşanan maden kazasına ilişkin, "TÜGED olarak da bu Soma hadisesine son derece üzüldük ve şehitlerimizin çocukları için bir kampanya başlattık. 30 tane çocuğumuza burs verecek durumdayız ama bu sayıyı biz istiyoruz ki en kısa zamanda 300'e, ailelerimizin sayısı kadar, çocukları olan ailelerimize özellikle bu yardımlarla buluşturacağız" dedi.

Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında yetim kalan çocuklar için bir yardım kampanyası başlattı. TÜGED Başkanı Erdoğan, Soma'da hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek, kampanyaya ilişkin, "Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği 2003 yılından itibaren Türkiye genelinde ve yurtdışında yetim kalan, deprem, felaket konusunda olsun diğer şekilde olsun, trafik kazalarında olsun, bu çocuklarımıza sahip çıkıyoruz. Veren elle, alan eli buluşturuyoruz. Hiçbir zaman biz, "Bize para verin. Biz 3.şahıslara verelim" demiyoruz. Yani bir nevi kardeş aile projemiz bu aynı zamanda, hem de öğrenci projemiz. Özellikle ihtiyaç sahibi aileleri tespit ediyoruz ve bu ailelere burs verecek kişileri de tespit ediyoruz. Burs veren kişi ihtiyaç sahibinin hesabına parayı yatırıyor. Birbirlerini tanımıyorlar ama burs alan kişi bizi biliyor, burs veren kişi de bizi biliyor. Çünkü organize ediyoruz bu işleri" ifadelerini kullandı.

"İSTİYORUZ Kİ DİĞER SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA DA ÖRNEK OLSUN. EĞİTİM DERNEKLERİ SEFERBERLİK İLAN EDELİM"

Yetim ailelerin çocuklarına ellerinden geldiği kadar destek olduklarını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştui:

"TÜGED olarak da bu Soma hadisesine son derece üzüldük ve şehitlerimizin çocukları için bir kampanya başlattık. Bu kampanya çerçevesinde bize ulaşmak isteyenler internet adresimizden bize ulaşabilir. www.gonulluegitimciler.org adresinden bize ulaşabilirler. Biz zaten Valiliklerle bağlantı kuruyoruz. Bu konuda da kampanyamızda şuanda 30 kişi oldu. 30 tane çocuğumuza burs verecek durumdayız ama bu sayıyı biz istiyoruz ki en kısa zamanda 300'e, ailelerimizin sayısı kadar, çocukları olan ailelerimize özellikle bu yardımlarla buluşturacağız. Bir de bizim çorbada tuzumuz olsun. Biz eğitimci olarak, 1 yıl sonrasını düşünüyorsanız buğday ekin, 10 yıl sonrasını düşünüyorsanız ağaç dikin, 100 yıl sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştirin. Biz insan yetiştirmeye talibiz. Bu hadise belli bir süre sonra durulacak ama bu şehitlerimizin çocuklarına sahip çıkmamız lazım. Bu vatana enerji üretmek için çalışan bu kardeşlerimize sahip çıkacağız, biz sivil toplum kuruluşu olarak. İstiyoruz ki diğer sivil toplum kuruluşlarına da örnek olsun. Eğitim dernekleri seferberlik ilan edelim. Şehitlerimizin çocuklarını okutalım. Gelecekte madenci olmasınlar. Öğretmen olsunlar, mühendis olsunlar, doktor olsunlar, milletvekili olsunlar, başbakan dahi olsunlar. Biz istiyoruz ki bu çocuklarımıza sahip çıkalım. Biz bu kampanyamızı başlattık, şuanda 30 başvuru aldık ama devam ediyor kampanyamız. İnşallah bu kapmamızı duyururuz. Daha çok çocuğumuzu kucaklamış oluruz."

TÜGED Başkanı Erdoğan, ayrıca Soma'da bir aileyi kardeş aile edinmek istediklerini ve çocuklarını okutup onlara manevi olarak da destek olmak istediklerini sözlerine ekledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Erdoğan Türkiye Soma Politika Güncel Haberler

title